De Thaise verleiding

Zoete zijde, weelderig satijn, kostbaar hout en magische Thaise handen die het weidse oppervlak van uw huid strelen… Het zintuiglijke panorama dat u in het prestigieuze Anantara Resort & Spa krijgt, is vervuld van een zachtheid waarvan u hoopt dat er nooit een einde aan komt.

Thailand

www.anantara.com ,www.goldentrianglepark.org, www.tourismthailand.org, tel.

Een bloemenkrans om de hals, een ijskoud doekje om het gezicht op te frissen en een exotische fruitcocktail om de papillen te stimuleren: dat is het onthaal dat de jonge Thaise hotelbedienden in hun kleurrijke zijden pakken de gasten aanbieden om de aankomst in het prestigieuze Anantara Resort & Spa zo vreedzaam en zo rijkelijk mogelijk te maken.

België is intussen ver. De kamer is meer dan ruim. Het salon wordt gescheiden van de slaapkamer door een televisietoestel met reuzenscherm. Zijde, satijn, de geur van kostbaar hout, kussens, kleuren, lampenkappen en lampjes, alles in dit decor van John Lightbody van Abacus Design ademt overvloed uit, ook al werd inspiratie gezocht bij straatarme bergvolkeren en in de boeddhistische cultuur. En dan is er de badkamer, een ruimte die tegelijk aansluit bij en afgescheiden is van de slaapkamer door een immense ovalen badkuip in steen, van waaruit het uitzicht over de vallei van de Mekong en de drie landen even indrukwekkend is als van op het terras. De douche is groot genoeg om een basketbalteam te herbergen, en dan is er nog de overvloed aan spiegels, zeepjes, talkpoeder, lotions en badschuim…

Massage

Maar hier in het Anantara Resort & Spa bestaat dé top- ervaring er uiteraard in om zich over te geven aan de weldaden van een Thaise massage. Luxe en weelderigheid zijn alvast op het appèl in de immense cabine van de Mandara Spa. De vensters open, een tasje thee met gember bij het binnenkomen, de natuurlijke geur van citroenkruid in de lucht, het gezang van bontgekleurde vogels en zachte, ervaren handen gedrenkt in aromatische oliën, die uw huid strelen…

De natuurlijke honing en papaja die uw lichaam omhullen, geven u een even fris en monter gevoel als de welkomstcocktail bij de aankomst. Wie bovendien kiest voor de behandeling met warme kompressen met Thaise kruiden, zoals de soldaten het al tweehonderd jaar doen na een bijzonder inspannende legeroefening, geeft zijn spieren nieuwe kracht.

Als intussen de nacht is gevallen, vormt de terugkeer naar de kamer via de tuinen een magische ervaring. Duizend fakkeltjes verlichten de tuin en de terrassen rond het hotel. Het zwembad, dat lijkt te versmelten met de natuur, wordt van bovenaf verlicht en een traditionele muzikant plukt gehurkt aan de snaren van zijn instrument op een plateau dat op het water lijkt te zweven. Wanneer u vervolgens zelf op de rug drijft in het bijna lauwe water, bewonderend kijkend naar het schouwspel van de maan en de sterren die steeds meer beginnen te flikkeren in de lucht die overgaat van hemelsblauw tot het diepste zwart dat u zich kunt inbeelden, dan lijkt er geen mooiere ervaring te bestaan dan de dag op die manier af te sluiten.

Olifanten

Ook al is in het geval van Anantara het hotel een bestemming op zich, toch zou het jammer zijn om zo ver naar het noorden van Thailand te reizen zonder – ook al was het maar vluchtig – de rijkdom van de streek te gaan ontdekken.

Sinds kort verkennen de grootste sportievelingen het gebied om er aan trekking te doen en dat luidde meteen de toeristische ontsluiting van de regio in. Niet te missen is uiteraard de meest toeristische, maar daarom niet minder majes- tueuze plek van de streek: het panorama boven de samenvloeiing van Mekong en Mae Nam Kok, van waaruit u een mooi uitzicht hebt over het drielandenpunt en waar ook de legendarische Gouden Driehoek begint.

Serge Vanmaercke

Het uitzicht over de Mekong-vallei en de ‘Gouden Driehoek’ is indrukwekkend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content