De stijgende lijn houdt aan

Een nieuwe prijsklim tilt de vraagprijs voor een Leuvens nieuwbouwappartement van 80 vierkante meter boven de 300.000 euro.

De vraagprijzen voor nieuwbouwappartementen in Vlaams-Brabant gingen op jaarbasis 3,5 procent hoger. Volgens de berekeningen van het studiebureau de Crombrugghe & Partners bedraagt de gemiddelde vierkantemeterprijs nu 2900 euro. Vlaams-Brabant is daarmee een van de duurste markten voor nieuwbouwappartementen. Alleen Brussel (3350 euro) West-Vlaanderen inclusief de kust (3175 euro) en Waals-Brabant (2950 euro) zijn duurder.

In Leuven bleef de prijsevolutie op jaarbasis (+1,5 %) iets onder het provinciale niveau. Met een gemiddelde vraagprijs van 3755 euro/m2 – of 300.500 euro voor een appartement van 80 vierkante meter – blijft het wel veruit de duurste deelmarkt van de provincie.

Op jaarbasis stegen de vraagprijzen in bijna alle regio’s. Zaventem is de uitzondering met een daling van 1,7 procent. In vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar tonen de data van de Crombrugghe & Partners ook wel prijsdalingen in de regio’s Halle (-4,3 %), Asse (-3,2%) en Oost (-1,1 %).

De regio Asse is met een aandeel van 24,7 procent nipt de belangrijkste nieuwbouwmarkt van Vlaams-Brabant. De regio Zaventem volgt op de tweede plaats met 24,3 procent.

Project in de kijker

Op wandelafstand van het centrum van Rotselaar start dit najaar de bouw van het project Zilverwit. Rond een binnentuin komen 93 woonentiteiten: 42 klassieke een- en tweeslaapkamerappartementen en 51 Comfort+ appartementen (met dienstverlening op maat). De projectontwikkelaar Van Roey Vastgoed benadrukt dat het standaardappartementen zijn, die kunnen worden omgevormd tot een zorgwoning. Een ondergrondse parking met een optie voor laadpunten voor elektrische wagens en twee standplaatsen voor deelauto’s vervolledigt het programma.

De prijzen van de appartementen met een slaapkamer beginnen vanaf 179.000 euro. Voor de tweeslaapkamerappartementen bedraagt de startprijs 287.850 euro. De commercialisering van de Comfort+ appartementen is voor later gepland.

De stijgende lijn houdt aan

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content