De reuzensprong van Pieters

Thomas Pieters heeft zijn ticket voor de European Tour 2014 binnen. De jonge Antwerpenaar werd op het parcours van de PGA Catalunya, in de buurt van Gerona, zeventiende in de laatste ronde van de kwalificaties. Zijn promotie naar de eerste afdeling van de Europese professionele golfsport is dus een feit.

Voor de Belgische golfsport is dat goed, want naast Nicolas Colsaerts krijgen we er volgend jaar een vertegenwoordiger bij op het hoogste niveau. “Colsaerts is voor mij altijd een bron van inspiratie geweest”, zegt Pieters. “Voor dit toernooi had hij me moed ingesproken en wat goede raad gegeven. Ik ben heel fier dat ik hem gezelschap kan gaan houden.”

Na een mooie amateurcarrière op het Belgische niveau besliste Thomas Pieters de golfsport te combineren met studies aan de Universiteit van Illinois, in de buurt van Chicago. Daar kwam hij in contact met enkele grote Amerikaanse beloften, wat hem naar een hoger niveau tilde. Het grote keerpunt was zijn overwinning in het universitaire kampioenschap NCCA van 2012, waarmee hij zijn naam op een erelijst zette naast die van monumenten als Tiger Woods, Phil Mickelson en Steve Stricker. “Toen ik de trofee in ontvangst nam, snapte ik dat ik van golf mijn beroep moest maken”, lacht Pieters nu. Die stap naar de professionals deed hij in juni, waarna het stijl omhoogging. Pieters heeft ambitie, want hij wil met zijn kwalificatie voor de European Tour op zak nu nog een stap hogerop klimmen. Zo maakt hij er geen geheim van dat hij droomt van kwalificatie voor de PGA Tour, het Amerikaanse circuit.

Thomas Pieters is een heel complete golfer. Hij vult zijn technische kwaliteiten aan met uitzonderlijke mentale weerbaarheid en grote maturiteit voor iemand van zijn leeftijd. Hij is minder flamboyant dan Colsaerts en heeft wellicht ook wat minder natuurtalent, maar hij is wel een keiharde werker die snoeihard traint en zich met zeldzame discipline aan de carrièreplanning houdt die hij zelf heeft uitgestippeld. Op de greens is Pieters een echte killer. “In ieder toernooi kom ik aan de afslag om te winnen.”

De Antwerpenaar heeft nu al een contract met de Amerikaanse managementgroep Excel Sports, die ook de belangen van Tiger Woods behartigt. Pieters kan ook rekenen op de steun van het BOIC, via het programma Be Golf. Het Belgische publiek kan stiekem al beginnen te dromen van een duo Colsaerts-Pieters op de Olympische Spelen van 2016…

MIGUEL TASSO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content