‘De poot arbeidsrecht uitbouwen’

© GF

WIE

Herman Craeninckx (63)

IS

Vennoot bij Strelia

WAS

Herman Craeninckx ging aan de slag als advocaat na zijn master in de rechten (Universiteit Gent) en een MBA aan de Vlerick Business School. Hij is al jaren een specialist in arbeidsrecht. Hij was een van de oprichters van Stibbe Brussel, waar hij meer dan twintig jaar de leiding over het departement arbeidsrecht had. Craeninckx was ook een tijdlang lid van de internationale raad van bestuur van Stibbe. Hij focust op herstructureringen van ondernemingen (sluiting, collectief ontslag, overdracht van ondernemingen), de beëindiging van arbeidsovereenkomsten, vooral beschermde werknemers en hoge kaderleden, de herziening van salarispakketten en de procesvoering voor arbeidsrechtbanken.

Hij stond onder andere bedrijven als Proximus en Belfius bij voor arbeidsgeschillen. Craeninckx begeleidde ook de recente herstructurering bij de Franstalige commerciële zender RTL.

WIL

Bij Strelia zal hij als vennoot het departement arbeidsrecht leiden. “Het is een ambitieus kantoor dat wil groeien”, zegt Craeninck. De focus van het zakenadvocatenkantoor, dat vijf jaar geleden werd opgericht, ligt op fusies en overnames, handelsgeschillen en financiële geschillen. “Het is de bedoeling dat ik de poot arbeidsrecht uitbouw. In die branche moet Strelia zich nog positioneren. Ik zal daarvoor een groep van vier tot vijf advocaten rond mij verzamelen.” Herman Craeninckx vindt bij Strelia zijn vroegere vennoten van bij Stibbe terug, onder wie Jean-Pierre Fierens en Olivier Clevenbergh, die tot in 2011 de managing partner van Stibbe was.

Tegelijk is Herman Craeninckx voorzitter geworden van de raad van bestuur van de Brusselse zakenclub Club van Lotharingen. De zakenclub kent een toenemend aantal Nederlandstalige leden, momenteel zo’n 30 procent. “En dat aandeel stijgt nog”, zegt Craeninckx.

VRIJE TIJD

Kunst en gastronomie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content