De opvolger van Luc Verhoeven

Meer dan ooit bediscussiëren bedrijven het nut van hun informatica-investeringen. Daarvoor is ADM een interessant platform, met Ludo Wijckmans in de voorzittersstoel.

A ntwerp Digital Mainport krijgt in ju- ni 2003 een langeafstandsloper als voorzitter. Niet omdat LudoWijckmans (42) elke week toch een vijftigtal kilometer afmaalt in de buurt van de Leuvense Vaart. Wel omdat hij nu al negentien jaar aan de leiding staat van systeemintegrator Xylos, die zopas voor de negentiende keer op rij winst bekend maakte. Een man met een trackrecord dus.

Antwerp Digital Mainport ( ADM), een denktank van Vlaamse informaticaleveranciers en -gebruikers die eigenlijk niets speciaal met havens vandoen heeft, werd vijf jaar geleden opgericht nadat de Antwerpse Jonge Kamer van Koophandel in de Verenigde Staten had gezien hoe bedrijven daar voordeel haalden uit gestructureerd overleg over informatica en internet. “In Amerika draaide het meer om kruisbestuiving met jonge starters,” zegt Wijckmans. “Wij willen vooral aanbieders en gebruikers met elkaar in contact brengen, gezamenlijk thema’s aanpakken en – uiteraard – aan netwerking doen.”

ADM is door stichters als Kamer van Koophandel Antwerpen, Ahlers, EDS, Agfa-Gevaert, Xylos, PWC Tax & Legal, McKinsey & Company, Real Software, Telenet en Tijd meteen als een coöperatie opgezet, met Ludo Wijckmans als algemeen directeur. Intussen is dat lijstje uitgebreid met onder meer KBC, SAP, Telindus en de Belgian Post Group. Vennoten engageren zich tot 5000 euro per jaar, het vijftigtal leden betaalt 625 euro.

“Onze leden willen een return. Er zijn zeer actieve inhoudelijke werkgroepen rond veiligheid, de toepassingsmogelijkheden van de digitale identiteitskaart, telewerking of e-government. Daarnaast hebben we voor de vierde keer op rij een e-businessleerstoel gefinancierd aan de Antwerpse universiteit UAMS,” zegt Wijckmans. ADM haalde samen met Agfa-Gevaert begin dit jaar nog MichaelDell naar Antwerpen.

Als voorzitter volgt hij topman LudoVerhoeven van AgfaGevaert op, die zoals bekend is doorgeschoven naar de voorzittersstoel van het VlaamsEconomischVerbond ( VEV). Is ADM een VEV-versie van AgoriaICT? “Nee. We willen niet doen wat anderen al doen. We werken samen,” pareert Ludo Wijckmans. Bij ADM is er nu een post van algemeen directeur va-cant.B.L.

Ludo Wijckmans (42).

Is: directeur Xylos.

Wordt: voorzitter van ADM.

Vrije tijd: Langeafstandslopen.

A.M. n

“Wij willen aanbieders en gebruikers met elkaar in contact brengen, gezamenlijk thema’s aanpakken en aan netwerking doen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content