De Michelingids voor honden

Wie zijn hond op reis wil meenemen, checkt vooraf best in welke hotels, campings of restaurants huisdieren welkom zijn. Sinds kort kan dat op de website van Pets and Go, de eerste interactieve Michelingids voor huisdieren.

Enkele maanden geleden startte de BVBA Mundus Canis de website Pets and Go op. De databank is een handige vraagbaak voor wie samen met zijn huisdier op reis wil vertrekken.

Coördinator van het project is Paula Marckx, momenteel actief als managing director van Abaci, een vzw die de commerciële belangen behartigt van de Deurnse luchthaven. Bovendien heeft Marckx zelf een aantal Tibetaanse terriërs. “Ik heb aan den lijve ondervonden dat reizen met je huisdieren lang niet altijd evident is. Veel hotels of restaurants weigeren honden, en vaak hebben ze geen aangepaste faciliteiten. Bovendien verschilt de wetgeving ter zake van land tot land. Veel mensen dumpen hun huisdieren dan ook wanneer ze op reis vertrekken. Met onze gratis service hopen we dat in de toekomst te kunnen vermijden.”

Marckx begon in haar vrije tijd wereldwijd databanken te raadplegen en nam contact op met de toeristische autoriteiten van de verschillende Europese landen. Die kennis bundelden zij en haar dochter Alexandra twee jaar geleden al in het naslagwerk Mundus Canis, wellicht de eerste niet-commerciële hotel- en reisgids voor honden.

Het succes van die uitgave zette haar aan om de website www.petsandgo.com op te starten. Het voordeel van dit wereldwijde netwerk is dat gewijzigde gegevens sneller kunnen worden aangepast, en problemen van eigenaars interactief kunnen worden opgelost. Wekelijks lopen er meer dan honderd e-mails binnen van dierenliefhebbers over de hele wereld.

Pets and Go beschikt over een team van zeven onbezoldigde werknemers, waaronder een fotograaf, een webmaster en een zakelijk directeur. De commercialisering van de website begint vanaf volgende maand. Voor het eerste werkingsjaar beoogt Mundus Canis een omzet van 150.000 euro. Dat geld moet vooral komen van sponsors uit de verzekerings- en automobielbranche. In een tweede fase hoopt de organisatie op fondsen van hotels of restaurants die hun eigen website voor 500 euro per jaar aan die van Pets and Go willen linken. Voor de reizende dierenliefhebbers blijft het raadplegen van de website volstrekt gratis.

Dave Mestdach [{ssquf}]

“Veel mensen dumpen hun huisdieren wanneer ze op reis vertrekken. Met onze gratis service hopen we dat in de toekomst te kunnen vermijden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content