De metamorfose van Thomas Pieters

THOMAS PIETERS "Met zijn talent is alles mogelijk." © Getty Images

Thomas Pieters zit goed in zijn vel. De Antwerpenaar geniet met volle teugen van zijn prille vaderschap. De hele lente lang ruilde hij zijn nomadenleven in voor het leven thuis, bij zijn partner Stefanie. Voor onze landgenoot kwamen de lockdown en de vele geannuleerde toernooien misschien niet ongelegen. Toen eind juli de kleine Laurence werd geboren, had Pieters normaal moeten deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio.

Maar nu is het tijd om opnieuw de greens op te zoeken. Pieters vierde midden augustus al zijn wederoptreden in Wales, waar hij schitterend derde werd in de Celtic Classic. “Hij was heel rustig, zat goed in zijn vel en had er duidelijk zin in”, zegt zijn coach Jérôme Theunis. “De perfecte attitude. Thomas stond te spelen als iemand die er echt veel plezier aan beleefde.”

Het leek inderdaad alsof er een nieuwe Thomas Pieters op de golfbaan stond. Rustiger en filosofischer. Zelfs de dubbele bogey die hij op de vijftiende hole van de Celtic Manor liet optekenen, toen hij nog volop in de strijd voor de overwinning was, kon hem niet uit zijn lood slaan. Niet eens zo lang geleden had de Antwerpenaar zich in die situatie ongetwijfeld vergrepen aan zijn golfclub. Deze keer niet: Pieters verwerkte het met Brits flegma. Wie hem kent, weet dat zulks een serieuze metamorfose is.

Toen hij bij de profspelers debuteerde, werd Pieters door heel wat waarnemers beschouwd als een toekomstige topspeler. Maar de Antwerpenaar speelde hoogtes en laagtes bij elkaar. Pieters heeft best wel al een leuk palmares, met vier toernooizeges in de European Tour, een deelname aan de Ryder Cup in 2016 en de wereldtitel teamgolf met Thomas Detry in 2018. Maar ondertussen staat hij nog altijd in de buurt van de 75ste plaats op de wereldranglijst. Veel waarnemers en insiders verwachten meer van een talentrijke speler zoals Pieters.

“Ik denk dat de voorbije maanden heilzaam waren voor hem”, vervolgt Theunis. “Hij heeft alles eens goed op een rijtje gezet. Ik denk dat hij nu helemaal klaar is voor het grote werk.” Volgende week komt Pieters dan ook behoorlijk ambitieus aan de afslag van de US Open. Theunis: “Zijn baltoets zit goed, en tijdens de vijf maanden zonder toernooien heeft hij veel getraind. Je ziet dat hij honger heeft naar toernooien. En met zijn talent is alles mogelijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content