De man die verzekeringen boeiend maakt

Elke leeftijd heeft zo zijn charme, vindt Benny De Wyngaert. Als prille veertiger zal hij zijn promotie tot gedelegeerd bestuurder bij Fortis Bank Verzekeringen zeker tot een van de leukere dingen in zijn leven rekenen.

B enny De Wyngaert is wat aan de bescheiden kant. Een wiskundeknobbel? “Dat was vroeger misschien zo,” zegt de licentiaat wiskunde. Na wiskunde studeerde De Wyngaert nog actuariële wetenschappen bij en volgde hij een opleiding als financieel analist. De echte eerste werkervaring deed hij op bij de verzekeraar Zurich Financial Services. Maar zijn verblijf was van zeer korte duur: “Ik was nog een van de ongelukkigen die hun legerdienst moesten volbrengen.”

Eind 1987 begon hij volop met zijn carrière als actuaris bij ASLK Verzekeringen. “De eerste jaren van mijn loopbaan heb ik heel technisch werk verricht,” zegt De Wyngaert. “Maar heel interessant, hoor. Het verzekeringsberoep is boeiend.” Ook Fortis, waar ASLK in opging, moet deze vader van twee kinderen bekoren, want De Wyngaert is nooit vreemdgegaan bij een andere verzekeraar. “Ik heb andere aanbiedingen gekregen,” geeft De Wyngaert toe. “Maar binnen deze groep heb ik altijd op het goede moment promotie kunnen maken.”

In 1993 schakelde De Wyngaert over naar het technisch departement leven individueel, waar hij zich voornamelijk toelegde op productontwikkeling. Vier jaar later werd hij daar onderdirecteur en in 2000 werd hij algemeen directeur binnen FB Verzekeringen van een portefeuille waarvan we u de naam besparen. “Het moeilijkste is toch om te leren managen,” geeft de Wyngaert toe. “Dat is niet iets dat je van de ene dag op de andere kan of leert.”

De Wyngaert wordt als gedelegeerd bestuurder verantwoordelijk voor de tak life & health. Leeft hij zelf wel een beetje gezond? “Vroeger was ik heel sportief en was ik een intens atletiekbeoefenaar. Nu ‘beperk’ ik mij tot joggen en bergfietsen,” zegt De Wyngaert. “Ik heb al zo weinig vrije tijd en ook het thuisfront verdient mijn aandacht. Ze klagen nu al dat ik zo weinig thuis ben.”

Benny De Wyngaert (41).

Wordt: gedelegeerd bestuurder bij

FB Verzekeringen.

Vrije tijd: gezin, joggen en bergfietsen.

A.G.

“Het moeilijkste is toch om te leren managen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content