De magie van Azië

© K. DUERINCKX

De Leuvense transportbaas Benny Smets wou formule 1-piloot worden, houdt van steden ontdekken en kan genieten van een koude Stella.

Wat is het beste boek dat u gelezen hebt?

“Ik lees niet veel, maar als ik boeken lees, gaan ze meestal over management en mensen die mij inspireren. Onder andere het boek Gaat niet bestaat niet van Richard Branson is me bijgebleven.”

Wat wordt onderschat?

“Het belang van de juiste mensen voor je bedrijf. In deze digitale tijden wordt het menselijke aspect wat naar de achtergrond geduwd, terwijl mensen juist nu de belangrijkste waarde in een bedrijf zijn. De juiste mensen maken je sterker.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik ontdek graag nieuwe dingen. Dat kan een restaurant zijn, een leuke buurt, een stad. Zeker als het toevallige ontdekkingen zijn, vind ik dat fantastisch. Dat is een manier om mijn hoofd leeg te maken. Als ik in het buitenland ben, ook voor zaken, dan hou ik ervan ter plekke wat rond te lopen en tot rust te komen.”

Hebt u een favoriete stad?

“Elke stad heeft troeven. Ik hou van Antwerpen, Amsterdam, Londen en Praag. Sinds een paar jaar heb ik ook de magie van Azië leren kennen. Steden in Bali en Thailand hebben me aangenaam verrast. Alles is er anders, ook door de manier waarop ze vanuit het boeddhisme naar het leven kijken.”

Uit welke fout leerde u het meeste?

“Ik heb geleerd bij een bedrijfsovername nog meer aandacht te schenken aan het persoonlijke aspect. Niet alleen focussen op cijfers, maar ook de medewerkers en de bedrijfscultuur beter leren kennen.”

De beste film?

“Films zijn voor mij pure ontspanning. Ik heb echt genoten van The Bucket List met Jack Nicholson en Morgan Freeman. Hun personages zijn ongeneeslijk ziek en ze ontsnappen uit het ziekenhuis om nog eens alles uit het leven te halen.”

Waar droomt u van?

“Ik probeer mezelf te blijven uitdagen. Ik wil nog heel lang, heel graag doen wat ik nu doe. Mijn jongensdroom was formule 1-piloot te worden. Tot 2010 had ik het geluk te racen met een toerwagen in Zolder en Francorchamps.”

Beste bier/wijn?

“Ik ben van Leuven, ik kan genieten van een koude Stella. Voor de wijn ga ik voor een Syrah, een complexe, volle wijn.”

Benny Smets (53) is de CEO van het familiale transportbedrijf Ninatrans en voorzitter van de sectorfederatie Febetra.

De magie van Azië
© Getty Images/iStockphoto

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content