De lat ligt nog hoger

THOMAS PIETERS "In vijf jaar ben ik in alle onderdelen van het spel beter geworden." © Getty Images

Na zijn overwinning in het Abu Dhabi Championship heeft Thomas Pieters de lat voor het seizoen 2022 nog wat hoger gelegd. Hoewel hij trouw blijft aan de DP World Tour – de nieuwe naam van de Europese Tour – wil hij meer toernooien in de Verenigde Staten spelen. Dat kan nu, aangezien hij opnieuw in de top vijftig van de wereld staat. Uiteraard staat de Masters van Augusta (7-10 april) in zijn agenda, maar Pieters komt wellicht ook aan de afslag van het Players Championship op de TPC Sawgrass (10-13 maart) en het WGC Match-Play in Austin (23-27 maart). Daarnaast krijgt hij mogelijk een wildcard voor de Genesis Invitational in Los Angeles (17-20 februari) en de Arnold Palmer Invitational in Orlando (3-6 maart).

Die prestigieuze evenementen bieden Pieters de kans nog hoger te klimmen op de wereldranglijst. Onze landgenoot is 31ste, maar bracht het in 2017 al eens tot de 23ste plaats – tot nu zijn beste klassering. “Ik hoop dat ik deze keer hoger kan”, zegt Pieters. “In vijf jaar ben ik in alle onderdelen van het spel beter geworden. Maar dat is natuurlijk het geval voor veel spelers. Elk toernooi wordt dus een nieuwe uitdaging.”

Pieters heeft dus niets van zijn ambitie ingeleverd. Diep van binnen hoopt hij nog altijd dat hij majors kan winnen en in de top tien van de wereld kan raken. Alleen zegt hij dat niet langer hardop. Pieters is dertig en legt een grotere maturiteit aan de dag. “Ik ben rustiger geworden, meer ontspannen”, zegt hij. “Vroeger kon ik door kleine ergernissen op belangrijke momenten putts van een meter missen. Ik was te perfectionistisch, soms te opvliegend ook. Daardoor heb ik veel toernooien verloren. Nu relativeer ik de dingen meer.”

Door veel te trainen op het korte spel kan Pieters een veel grotere regelmaat in zijn spel op de greens leggen. Daarmee maakte hij in het Abu Dhabi Championship ook het verschil.

Zowel fysiek als speltechnisch heeft Thomas Pieters alles om de top te bereiken. Alleen heeft hij dat potentieel tot nu nog niet volledig kunnen benutten. Misschien heeft de zege in Abu Dhabi hem nu naar dat hogere niveau getild.

Het Belgische publiek kijkt uit naar het optreden van Pieters in de Soudal Open, die in mei op het Antwerpse parcours van de Rinkven wordt georganiseerd. Dat toernooi komt een week voor het PGA Championship in Tulsa, de tweede grand slam van het jaar. Pieters staat ook daar aan de afslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content