De huisbaas van Belgacom

Belgacom brengt zijn vastgoed onder in een nieuw filiaal, ConnectImmo. Het nieuwe bedrijf wordt meteen een van de grootste vastgoedbezitters van het land. Steven Van Casteren wordt de nieuwe huisbaas.

Op het eerste gezicht lijkt er niet zo veel te veranderen voor Steven Van Casteren (34). Vandaag is hij al real estate director bij Belgacom. In die functie leidt hij een team van 66 personen dat instaat voor het space management, het portfoliomanagement (vastgoedtransacties onderhandelen) en de studietaken binnen Belgacom. Bijna het volledige team transfereert naar het nieuwe bedrijf, en zal daar grotendeels dezelfde taken vervullen. “Toch betekent het een grote omschakeling,” zegt Van Casteren. “We worden een volwaardig bedrijf met eigen doelstellingen. Dat is toch iets heel anders dan een kleine afdeling binnen een groot bedrijf.”

De jonge onderneming krijgt alvast een mooi actief mee van moeder Belgacom: 1300 gebouwen (zowat het hele Belgacompatrimonium, op het hoofdkwartier en de zendmasten na), goed voor 1,8 miljoen vierkante meter bebouwde ruimten en een waarde van ongeveer 500 miljoen euro. Het is een van de grootste vastgoedportefeuilles in ons land, maar dat schrikt Van Casteren niet af. Hij kan dan ook terugvallen op behoorlijk wat vastgoedervaring. Na zijn studie TEW aan de Ufsia in 1992 stapte hij meteen in het immobiliënberoep. Bij vastgoedmakelaar DTZ was hij gedurende een jaar investeringsanalist voor de kantoormarkt. In 1993 maakte hij de overstap naar projectontwikkelaar CDP ( Compagnie De Promotion, beter bekend als Charlie De Pauw). In 1997 belandde hij op de vastgoedafdeling van Belgacom.

“De operatie past in het plan om meer budgetverantwoordelijkheid te geven aan de Belgacomdivisies,” aldus Van Casteren. “Vandaag is het ruimtegebruik binnen Belgacom bijvoorbeeld niet altijd even efficiënt. ConnectImmo zal aan de verschillende divisies tegen marktconforme prijzen verhuren en diensten leveren. Dat moet het kostenbewustzijn verhogen.”

Belgacom wordt aanvankelijk de enige klant van ConnectImmo, al zal dat volgens Van Casteren niet lang duren. “We hebben heel wat knowhow in huis. Waarom zouden we die niet gebruiken om externe klanten aan te trekken?”

Laurenz Verledens [{ssquf}]

Naam: Steven Van Casteren (34).

Wordt: gedelegeerd bestuurder ConnectImmo.

Vrije tijd: squashen, snowboarden, hedendaagse kunst.

Steven Van Casteren beheert een van de grootste vastgoedportefeuilles van het land.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content