De federatie dynamiseren

WIE

Emile de Cartier (60)

WORDT

Voorzitter van Febelux, de beroepsassociatie voor de livecommunicatiesector in België en Luxemburg.

WAS

Emile de Cartier deed in zijn jonge jaren al studentenjobs in de branche van de standenbouw. Hij is de voorzitter van de raad van bestuur van Conceptexpo, een bedrijf dat hij in 1985 oprichtte. Het is gespecialiseerd in standenbouw en winkelinrichting. “Ik wou toen mijn eigen bedrijf oprichten en ben daarin geslaagd samen met een zakenpartner”, zegt de ex-paracommando. In 1995 nam hij met zijn broer de drukkerij Brepols over. “Dat was een grote uitdaging. Wij moesten grondige hervormingen doorvoeren. De productie voor externe klanten was niet meer rendabel en werd stopgezet. Wij focusten op de valorisering van onze merkproducten, zoals agenda’s.” De Cartier was ook een tijd voorzitter van Expobel, dat later fuseerde met Febelux.

WIL

Febelux vertegenwoordigt meer dan 200 organisatoren van events, locaties, standenbouwers, toeleveranciers of eventmanagers. Het promoot beurzen en doet aan belangenbehartiging. Febelux is devoorbije jaren gegroeid door samen te gaan met andere organisaties. In januari 2016 fuseerde het met Bapco. Begin 2017 werd ook de Belgische vakvereniging voor de Event Managers, EMA Society, geïntegreerd in Febelux.

Emile de Cartier wil een nieuwe dynamiek in de federatie te krijgen. Hij wil de leden meer laten samenwerken. Die dynamiek moet volgens hem ook bottom-up komen.Dat is niet altijd even gemakkelijk, want alle leden hebben hun handen al vol met een fulltime baan.” Daarnaast is het de bedoeling ook meer jongere mensen uit de sector aan te trekken. De focus ligt op generatie Y, de jongeren die geboren zijn tussen 1982-2001.

WAT IN VRIJE TIJD

Motorrijden, ski.

MG

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content