‘De digitalisering van het onderwijs versterken’

WIE

Philippe Van Ophem (52)

IS

Investeerder in start-ups in edtech die werken aan de digitalisering van het onderwijs

WAS

Wooclap, Flowchase, BeCentral, EducIT, easyllabus… Het is slechts een greep uit de start-ups die in de onderwijssector actief zijn. Een deel van hun kapitaal wordt geleverd door Philippe Van Ophem. De businessangel is in de sector actief geworden, nadat hij zijn start-up myShopi had verkocht. Dat is een promo- en shoppingplatform dat bestaat uit een app, een website en het wekelijks overzicht van alle kortingen in winkels en supermarkten. Daarvoor was hij actief in Neosys (verkocht aan Keyware in 2000) en Euremis (verkocht aan Belgacom in 2006).

WIL

Een eerste investering van Van Ophem was Wooclap in 2017. Dat is een onlinetool waarmee studenten tijdens een college via hun telefoon of laptop vragen beantwoorden die de docent stelt. Ook kan Wooclap worden gebruikt om de mening van studenten over verschillende stellingen te vragen. Onder meer de UGent maakt er gebruik van.

Ondertussen heeft Van Ophem EducIT opgericht, dat “de digitalisering van het onderwijs moet versterken”, zegt Van Ophem. “Het moet ervoor zorgen dat studenten meer gebruik kunnen maken van digitale tools. Verder coachen we leraars om de digitalisering in het onderwijs zelf te versnellen. Momenteel doen vijftig scholen een beroep op de diensten van EducIT. We begeleiden 3.000 leraars en we hebben 12.000 scholieren een persoonlijke pc kunnen aanbieden. We kregen voor het project steun van de Koning Boudewijnstichting. Voorlopig ligt de focus op Brussel.”

Daarnaast is Van Ophem onlangs in het kapitaal van Flowchase gestapt, een mobiele app die leraars Engels helpt om de uitspraak van de taal bij hun leerlingen te bevorderen via een systeem van spraakherkenning.

VRIJE TIJD

Lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content