De decaan die wegvlucht in zijn hoofd

Frank Bostyn wordt op 1 oktober de nieuwe decaan van de UAMS. Zijn taak: de executive management-opleidingen verder uitbouwen. Zijn tijdverdrijf: filosoferen.

F rank Bostyn volgt marketingprofessor Patrick De Pelsmacker op, die vier jaar lang decaan was van de UAMS ( Universiteit Antwerpen Management School). Onder De Pelsmacker werd het aantal opleidingen aan de UAMS aanzienlijk uitgebreid. Momenteel biedt de school dertien masters aan en een uitgebreid aanbod van executive management-opleidingen, zowel voor de ervaren manager als voor wie net een universitair diploma op zak heeft.

Bostyn was de voorbije jaren van nabij betrokken bij de uitbreiding van de portefeuille. Als lid van het UAMS-directiecomité droeg hij de afgelopen vier jaar de academische verantwoordelijkheid voor de masteropleidingen. Hij besteedde bijzondere aandacht aan de ontwikkeling en uitbouw van de internationale programma’s in het opleidingsaanbod van de UAMS. Bostyn: “De voorbije jaren werd een aantal nieuwe masteropleidingen georganiseerd die tamelijk goed aansloegen, zoals de master in personeelswetenschappen. Ik merk trouwens op dat die UAMS-opleidingen een zeer efficiënt hulpmiddel zijn voor onze alumni wanneer ze zich op de arbeidsmarkt begeven.”

De komende jaren wil Bostyn aandacht blijven besteden aan de masteropleidingen, al moet de UAMS ook de algemene tendensen op de markt volgen. “En die trends tonen aan dat er nog steeds een stijgende vraag naar executive management-programma’s bestaat,” aldus Frank Bos-tyn. “Vooral de open programma’s die door mensen uit verschillende bedrijven worden gevolgd, zijn zeer populair.”

Frank Bostyn, tot oktober nog vice-decaan van de faculteit TEW, kent de wereld van de managementscholen zeer goed. Hij studeerde immers management aan Wharton, waar hij ook een tijdje research associate was. Daarvoor had Bostyn Economie en Wijsbegeerte gestudeerd aan de Universiteit Gent. “Die opleiding Wijsbegeerte achtervolgt mij vandaag nog,” lacht Bostyn. “Ik lees veel en tussen mijn drukke bezigheden door probeer ik soms weg te vluchten in de filosofie.” A.M.

Frank Bostyn (44).

Wordt: decaan van UAMS.

Vrije tijd: lezen.

“Vooral de open programma’s die door mensen uit verschillende bedrijven worden gevolgd, zijn zeer populair.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content