De cijfers achter de realiteit

© gf

“Als CFO ben ik vanaf midden oktober 2017 verantwoordelijk voor de financiële organisatie in de Vandemoortele-groep”, legt Herman Van Steenstraeten uit. “Dat omvat controlling, accounting, kasbeheer, belastingen en consolidatie, alle rapporteringen in en buiten de groep, fiscale optimalisatie en het onderhouden van de relaties met auditors en banken. Een heel pallet dus.”

“Dit was een logische stap”, vervolgt hij. “Een nieuw hoofdstuk van een hele carrière in financiën. Eerder was ik al enkele jaren CFO bij Thomas Cook. Tot ik in 2010 bij Vandemoortele terechtkwam.” Aanvankelijk werd Van Steenstraeten group controlling director, om een viertal jaar later group accounting and controlling director te worden. “De voorbije zeven jaren waren erg nuttig”, stelt hij. “Tijdens die periode kon ik me voort verdiepen in de zakelijke kant van ons bedrijf, onontbeerlijke kennis voor een CFO. De cijfers achter de realiteit zijn cruciaal.”

Herman Van Steenstraeten doorzwom in zijn carrière van meer dan een kwarteeuw heel wat financiële watertjes. Na zijn master in de handelswetenschappen aan de Vlekho, ging hij aan de slag bij wat toen nog PriceWaterhouse was. In 1994 ging hij bij Henkel werken om in 2008 de stap naar Thomas Cook te doen. “Doorheen de jaren bouwde ik heel wat ervaring op in het vereenvoudigen van organisaties. Ik was betrokken bij tal van projecten zoals overnames, fusies, programma’s om kosten of werkkapitaal te optimaliseren.” En als hij er eentje mag uitpikken? “Bij Vandemoortele bouwde ik, samen met het controllingteam, een volledig nieuwe management reporting tool uit”, antwoordt hij. “Daarop ben ik best trots. Het leverde ons in 2012 de prijs van Best Finance Team in de categorie Best Practice op.”

“Er staan in Vandemoortele heel wat projecten op stapel”, zegt de nieuwe CFO. “En telkens zal de financiële afdeling een rol spelen in de verdere ontwikkeling van de business.”

MVA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content