DE BANDT VAN HECKE & LAGAE

De jongste weken gonst het van de geruchten dat het Brusselse advocatenkantoor De Bandt Van Hecke & Lagae fusiegesprekken voert met Linklaters & Paines. Linklaters is een van de grootste advocatenkantoren van Groot-Brittannië en vijf keer zo groot als De Bandt Van Hecke & Lagae.

“Officieel kunnen we daar geen commentaar op geven, in bevestigende noch ontkennende zin,” reageert Carl Bevernage, partner van De Bandt Van Hecke & Lagae. “In principe hopen we over enkele weken een bericht te kunnen rondsturen.”

Volgens de informatie die Trends kon inwinnen, gaat het om een vernauwing van de samenwerking tussen – enerzijds – enkele leden van de Alliance of European Lawyers en – anderzijds – die leden en Linklaters. De Alliance of European Lawyers is een losse groepering van onder meer het Belgische advocatenkantoor De Bandt Van Hecke & Lagae, het Franse Jeantet & Ass., het Nederlandse De Brauw Blackstone Westbroek, het Duitse Oppenhoff Rädel en het Zweedse Lagerlöf & Leman.

Carl Bevernage: “In de advocatenwereld en de afdelingen van de accountantskantoren die juridische diensten verlenen, is Europa meer dan ooit een werkelijkheid.” Volgens waarnemers realiseert de internationale schaalvergroting in de advocatuur zich veel sneller dan eerder voorspeld. “Wat men dacht dat over vijf jaar zou gebeuren, geschiedt nu. Sleutel in dit Europese fusieproces is Duitsland, dat zelf een grote markt en de poort naar Oost-Europa vormt,” meent Ludo Deklerck. Deklerck is partner bij het Amerikaanse Thompson Hine & Flory, dat zijn Brusselse vestiging momenteel sterk aan het uitbreiden is.

In januari 1998 kondigde het Duitse Bruckhaus Westrick Stegeman de fusie aan met de Oostenrijkse collega’s Heller Löber Bahn & Partners, de eerste fusie van een Duits advocatenkantoor met een niet-Duits kantoor. Enkele dagen later kwamen de fusieplannen van het Britse Freshfields met het Duitse Deringer Tessin Herrmann & Sedemund in de openbaarheid – de eerste concrete samenwerking tussen Deringer en Freshfields start al in mei 1998, in de Brusselse vestiging. Eerder deze maand bevestigden Linklaters en Oppenhoff hun onderhandelingen over een joint venture. Daarin passen ook de gesprekken met De Bandt Van Hecke & Lagae.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content