De apotheker-CFO

Nadat hij jarenlang voor buitenlandse bedrijven werkte, keert Nicolas

Van Brandt terug naar eigen land. Bij Quick zal de apotheker minutieus

de cijfers afwegen.

N icolas Van Brandt was amper zestien toen hij al een eigen bedrijfje had, dat sportartikelen verkocht. Toch trad de jonge entrepreneur in de voetsporen van zijn vader, en koos hij voor een klassieke opleiding in de farmacie ( UCL Brussel).

“Na mijn humaniora wist ik eigenlijk niet goed welke richting ik wou uitgaan,” zegt Van Brandt over zijn studiekeuze. “Maar het stond wel vast dat ik me nooit als apotheker zou vestigen. Ik wou het maken in de industrie. Om mijn curriculum vitae te vervolledigen, volgde ik wel eerst nog een opleiding Master in Financiën aan de Solvay Business School.”

De nu 34-jarige Van Brandt bleef aanvankelijk nog een tijdje plakken aan de UCL, waar hij wetenschappelijk onderzoek voor zijn doctoraat verrichtte. Daarna zette hij toch de stap naar het bedrijfsleven. Na directiefuncties bij het farmaceutisch bedrijf Wyeth en chemiereus Rhodia trok Van Brandt begin 2001 naar L’Oréal, waar hij directeur-generaal werd voor Duitsland en Zwitserland van de divisie La Roche-Posay.

Tot Jean-Paul Brayer, chief executive officer van het beursgenoteerde Quick, hem een voorstel deed. “De inhoud van de job en het nieuwe project leken me zo interessant dat ik meteen toehapte,” lacht de Franstalige Brusselaar. Nadat hij in januari zijn tijd verdeelde tussen zijn vorige en zijn nieuwe werkgever, gaat Van Brandt volgende week definitief aan de slag als chief financial officer bij de hamburgerketen.

Van Brandt is een echte workaholic. “Ik werk tot zestien uren per dag, maar op vrijdagavond trek ik de deur van mijn kantoor dicht en dan gaat alle aandacht naar mijn vrouw en drie kinderen,” klinkt het overtuigend. Dat zijn hobby’s zich uitsluitend in de familiale sfeer situeren, is dan ook geen verrassing. “Op het golf- en tennisterrein ben ik nog de meerdere van de kinderen, maar bij Playstation moet ik meestal de duimen leggen.”

Naam: Nicolas Van Brandt (34).

Wordt: CFO van Quick.

Vrije tijd: golf, tennis, wandelen, Playstation (alles in familieverband).

D.V.T.

“Ik werk tot zestien uren per dag, maar op vrijdagavond trek ik de deur van mijn kantoor dicht en dan gaat alle aandacht naar mijn vrouw en drie kinderen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content