De adviseur van de financiële sector

Robert van der Eijk is de nieuwe vennoot bij de dienst Financial Services Advisory van PricewaterhouseCoopers (PwC).

De komst van Robert van der Eijk (43) wordt bij Pricewater-houseCoopers (PwC) als een versterking van de financiële sector ervaren. Die industrietak ondergaat een ingrijpende facelift, waardoor er meer dan ooit behoefte is aan mensen die de sector als hun broekzak kennen.

Robert van der Eijk, geboren in Turnhout en nu inwoner van Brussel, studeerde Economie aan EHSAL. “Mijn eerste werkgever was de Spaanse bank Banco Central, waar ik de fusie met Hispano meemaakte. Als voetnoot is het misschien interessant om te vermelden dat mijn moedertaal Spaans is. Mijn moeder is een Spaanse. Van Central stapte ik naar Fics, waar ik verantwoordelijk was voor alles wat niet met rapportering te maken had. Het go-to-market, inderdaad. In een volgende fase van mijn carrière heb ik bij enkele andere bedrijven gewerkt, waaronder Pricewaterhouse- Coopers. Nu zit ik dus opnieuw onder PwC-vlag.”

Op het vlak van Financial Services Operations heeft Robert van der Eijk zijn sporen meer dan verdiend: “Ik heb in een vorig leven gewerkt voor IBM Business Consulting Services. Als geassocieerde partner was ik bij dat bedrijf verantwoordelijk voor de business-ontwikkeling in de financiële dienstverlening en voor de marktbenadering. Tevens was ik accountmanager voor Fortis Benelux en lid van het IBM Management Team FS Belux.”

In december 2003 stapte Robert van der Eijk over naar Uniys België. “Daar werd ik eveneens vennoot, met eens te meer de financiële dienstverlening als specialiteit. Ik heb er mijn steentje toe bijgedragen om deze divisie opnieuw winstgevend te maken, waardoor Unisys op de markt voor financiële dienstverlening een naam werd waar rekening mee moet gehouden worden. Als bewijs voor bewezen diensten werd ik in het directiecomité van Unisys België opgenomen.”

Met welke uitdaging(en) wordt hij in zijn nieuwe functie geconfronteerd? “Het is de bedoeling om de financiële sector een compleet dienstenpakket aan te bieden, one-stop-shopping. We stellen momenteel een consolidatiebeweging op de markt vast, evenals een dilemma tussen offshore sourcing en nearshore sourcing. Tegen die achtergrond is operationele efficiëntie voor de financiële sector belangrijker dan ooit. Het is precies op dat punt waar wij onze klanten kunnen bijstaan.”

ROBERT VAN DER EIJK (PWC)

waS: vennoot Unisys.

iS:vennoot PricewaterhouseCoopers (PwC).

VRIJE TIJD: reizen, golf, motorsporten.

JST

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content