DE 7 FAVORIETE HOLDINGS VAN YVES COLOT

FFP. Deze holding van de familie Peugeot is voor meer dan de helft belegd in de autoconstructeur, met daarnaast enkele mooie participaties in Ipsos, Orpéa, SEB en Zodiac. FFP heeft de opmars van het aandeel van Peugeot gevolgd, maar de korting blijft rond 50 procent draaien. “Die kan terugvallen tot 35 procent, als de familie haar belang in Peugeot zou terugschroeven.”

BEURS: Parijs

PARGESA. Dat controle-instrument van GBL, dat in handen van de families Frère en Desmarais is, vertoont een lichte korting van 10 procent ten opzichte van de waarde van zijn aandeel in GBL. De holding noteert zelf met een korting van bijna 30 procent.

“Als we beide optellen, wordt de premie wel heel aantrekkelijk.”

BEURS: Genève

BOIS SAUVAGE. Deze holding is niet erg transparant, maar ze heeft een korting rond 30 procent, als we rekening houden met de waarde van 309 miljoen euro die Yves Franco, analist bij KBC Securities, toedicht aan de pralinefabrikant Neuhaus, die 50 procent van de portefeuille vertegenwoordigt. Een beursexit is waarschijnlijk, al moeten we daarvoor geduld hebben.

BEURS: Brussel

PARIS-ORLÉANS. Het moederbedrijf van de Rothschild-groep is een aandeel dat weinig wordt gevolgd door analisten. De sterke verbetering van de activiteiten — zowel uit fusies en overnames als uit vermogensbeheer — is nog niet voldoende in de koers verrekend.

BEURS: Parijs

ITALMOBILIARE. Naast participaties in media en banken controleert deze Italiaanse groep vooral de cementproducent Italcementi, die twee derde van de activa vertegenwoordigt. “Niet alleen bedraagt de korting 40 procent, we kunnen ons ook voorstellen dat Heidelberger, een Duitse sectorgenoot, interesse heeft voor Italcementi, als reactie op de fusie van zijn concurrenten Lafarge en Holcim.”

BEURS: Milaan

AKER. Deze groep, die voor twee derde in handen van de miljardair Kjell Inge Rökke is, is actief in de oliesector in ruime zin. Net zoals de Noorse kroon is de koers samen met de olieprijs gekelderd, waardoor haar historische korting is gestegen van 25 tot meer dan 45 procent. De Noorse kroon is ondertussen hersteld, Aker nog niet.

BEURS: Oslo

SWIRE PACIFIC. De korting is beperkt tot 15 procent en varieert weinig. Maar daartegenover staat dat deze gediversifieerde holding — met vastgoed, transport, een Coca-Cola-franchise en kledingketens — een interessante focus op Azië heeft. Aangezien ze wordt gecontroleerd door Europese belangen, biedt de holding een transparantie die we in Azië niet vaak terugvinden.

BEURS: Hongkong

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content