De 65 beste boeken om nu cadeau te geven

Op zoek naar een echt waardevol nieuwjaarscadeau of relatie-geschenk? Trends selecteerde de 65 beste boeken om nu cadeau te geven (of zelf te lezen).

Wie naar voormalige Belgische kolonies zoekt, geraakt doorgaans niet veel verder dan Congo. Dit magistraal geïllustreerde historische boek voegt er verrassend veel aan toe. En onthult nog een aantal pikante weetjes over de Belgische geschiedenis.

Klaag niet langer over het weer, tracht te begrijpen hoe het werkt. Geografe-meteorologe Jill Peeters, weervrouw van VTM, geeft helder antwoord op veel gestelde weervragen.

BASIS

VAN DALE

Groot woordenboek van de Nederlandse taal

Een selectie maken van de meest geschikte boeken om cadeau te geven (of om voor zichzelf te kopen) kan dit jaar onmogelijk voorbij aan de nieuwe, veertiende editie van De dikke Van Dale – uiteraard in de nieuwe spelling. Het basiswerk telt niet alleen heel wat nieuwe woorden, de lezer krijgt ook meer comfort dankzij de kleurendruk voor de etymologische informatie. En de versie op cd-rom wordt er meteen bijgevoegd. Meer info vindt u in Trends van 8 december 2005 (blz. 105).

Van Dale, 4644 blz. + cd-rom, 179 euro.

LITERATUUR

VERZAMELD WERK

Willem Elsschot

Als u het best leesbare, meest tijdloze en mooist uitgegeven literaire werk van 2005 zoekt, komt u beslist uit bij het gebundelde oeuvre van Willem Elsschot, het pseudoniem van de Antwerpse reclamemaker-zakenman Alfons De Ridder (1882-1960). Zijn Verzameld Werk is nu de eerste oorspronkelijk Nederlandstalige titel die verschijnt in de prestigieuze Gouden Reeks, geïllustreerd met tekeningen van Peter van Hugten. De illustraties zijn even sober als veelzeggend, net als het werk van Elsschot. Niet alleen in de Lage Landen is Elsschot opnieuw opvallend populair. Vooral de verhalen waarin hij het zakenleven ongenadig op de korrel neemt ( Kaas, Lijmen, Het been) maken momenteel ook furore in het buitenland.

Athenaeum/P&VG, 851 blz., 54,95 euro.

MOGELIJKHEID VAN EEN EILAND

Michel Houellebecq

Met een perfect gevoel voor schoffering van zowat alle politiek correcte medeburgers, publiceerde de controversiële, Franse auteur Houellebecq zijn vierde roman. Als alter ego voert hij deze keer een waanzinnig populaire, cynische stand-up comedian op. Tussendoor krijgen we commentaar van twee nazaten in een verre toekomst, twee klonen die leven in een totaal gereguleerde maar gevoelloze wereld. Ja, de echo’s van Huxleys klassieker Brave New World klinken wel eens oorverdovend door, maar dan wel in een versie die geschreven lijkt door Friedrich Nietzsche en op temperatuur gebracht door Eminem (tenminste, de oerversie uit de periode van Guilty Conscience, niet de gekloonde rapper anno 2005).

Arbeiderspers, 420 blz., 21,95 euro.

VOLLEDIGE WERKEN – DEEL 1

Willem Frederik Hermans

In het eerste deel van de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans (1921-1995) vinden we de vroege romans Conserve (1947) en De tranen der acacia’s (1949). Van de grote Nederlandse schrijvers uit de twintigste eeuw is Hermans wellicht de minst bekende in Vlaanderen. Dat kan nu alsnog veranderen.

Bezige Bij, 788 blz., 35 euro.

HET HUIS VAN DE MOSKEE

Kader Abdolah

In 1988 vluchtte de Iraniër Kader Abdolah naar Nederland. Aan de hand van een kleurrijke familiegeschiedenis toont hij in zijn nieuwe roman de klassieke tolerante islam. Via de recente geschiedenis van Iran beschrijft hij ook het drama van het fundamentalisme. Het boek laat zich lezen als meeslepende roman én als genuanceerde uitleg over de islam.

De Geus, 413 blz., 22,50 euro.

DE NEDERLANDSE EN VLAAMSE LITERATUUR VANAF 1880 IN 250 VERHALEN

Joost Zwagerman (red.)

De Nederlandse auteur Joost Zwagerman selecteerde 250 verhalen uit de Nederlandstalige literatuur – van het naturalisme, via het modernisme tot hedendaags werk. Zo’n selectie is altijd vatbaar voor discussie. Zwagerman vergat alvast de Vlamingen niet .

Prometheus, 1599 blz., 39,95 euro.

3000 JAAR WERELD-POëZIE IN 500 ONSTER-FELIJKE GEDICHTEN

Koen Stassijns & Ivo van Strijtem (red.)

Voor een connaisseur van poëzie bestaat er dezer dagen geen beter cadeau dan deze kolos met 500 gedichten van alle tijden en strekkingen. U vindt er klassiekers als Homeros, Belgische meesters als Emile Verhaeren en giganten als Dylan Thomas.

Lannoo/Atlas, 672 blz., 29,95 euro.

BIER, WIJN EN JENEVER

JENEVER – VAN KORREL TOT BORREL

Stefaan van Laere

Tot voor kort was het druppelke voorbehouden voor een bepaald type grootvaders – geribbelde donkere fluwelen jas, bruine pet, gezonde rode wangen. De jongste jaren hebben Vlaamse producenten duchtig geïnnoveerd. Met allerhande vruchten- en creamproducten boorden ze een nieuwe coole markt aan. Stefaan van Laere bezoekt de graanstokers en laat befaamde koks hun creativiteit botvieren met jenever.

Davidsfonds, 176 blz., 34,50 euro.

TRAPPIST – HET BIER EN DE MONNIKEN

Jef van den Steen

De broeder-brouwers van de zes Belgische trappistenabdijen geven een rondleiding tussen de brouwinstallaties. Jef van den Steen wist hun vertrouwen te winnen, vertelt ook de abdijgeschiedenis en voegt er toeristische tips en zelfs recepten aan toe. Prachtboek over het (h)eerlijkste bier ter wereld.

Davidsfonds, 176 blz., 34,50 euro.

ABDIJBIEREN – GEESTRIJK ERFGOED

Jef van den Steen

Jef van den Steen schetst de geschiedenis en de kwaliteiten van achttien erkende en vier niet-erkende Belgische abdijbieren. Net als zijn boek over trappist, maakt hij van deze verrukkelijke uitgave niet alleen een gastronomische studie, maar ook een culturele kroniek en een toeristische gids.

Davidsfonds, 176 blz., 34,50 euro.

TERUG NAAR DE WIJNGAARD

Gido van Imschoot

De Vlaamse maître-sommelier Gido van Imschoot portretteert 32 eigenzinnige, jonge Franse wijnboeren. Zij kunnen het tanende tij van hét wijnland doen keren en de Franse wijn zijn karakter terugbezorgen. Een verhaal over kwaliteit, persoonlijkheid én passie.

Davidsfonds, 383 blz., 24,95 euro.

WIJNGIDS VOOR HET ZAKENLEVEN

Hubrecht Duijker & Janna Rijpma

Nederlandse ondernemers en topmanagers praten honderduit over hun favoriete wijn in een bundel waarin tevens heel wat wijnweetjes aan bod komen – van verleidelijke ontdekkingen, via een champagnevervanger tot schroefdopwijnen.

Business Contact, 111 blz., 15,90 euro.

GASTRONOMIE

TOPCHEFS EN WESTMALLE

Culinaire Saisonnier (red.)

Topchefs als Eddie van Maele componeerden 80 originele recepten waarin het complexe smaakpalet van de Westmalle-trappistenbieren volop tot zijn recht komt. Ze presenteren verse seizoensproducten met de roodbruine dubbel en de goudblonde tripel.

Davidsfonds, 156 blz., 34,50 euro.

WAPPAZ

Christer Elfving & Harry Belmans

In een kookboek dat de gedurfde vorm kreeg van uitgepuurd design presenteert een creatief kokduo 90 wappaz (kleine gerechtjes van ingrediënten uit de hele wereld op een unieke manier samengebracht). Durft u ook?

Mo’Media, 256 blz., 34,95 euro.

GEBAK MET GESCHIEDENIS

Robert Inghelram

Bakker Robert Inghelram is gefascineerd door het verhaal achter de taarten en koeken. Hij spoort de ontstaansgeschiedenis van het bokkenpootje, de flan brésilienne of het madeleintje op. Naast de leuke geschiedenis, geeft hij ook de authentieke recepten. Hij kneedt de anekdote tot ze culturele vorm krijgt.

Davidsfonds, 160 blz., 29,95 euro.

HOE WORD IK EEN GODDELIJKE HUISVROUW?

Nigella Lawson

Nog meer geheimen over taarten, brood en koekjes onthult celebrity kok Nigella Lawson. Haar recepten en aanwijzingen brengt ze op smaak met kruidige opmerkingen. “Het is als de eerste kus, het is de eerste pastei die telt: zodra ik die uit de oven had gehaald en met suiker bestrooid had, voelde ik me volstromen met een bedwelmend gevoel van voldoening.”

Contact, 374 blz., 24,90 euro.

D’ANTUONO

Famke en Floor van Praag

Ruim 40 jaar geleden trok de Italiaanse familie d’Antuono naar Amsterdam, waar ze nu de restaurants D’Antica en Cinema Paradiso uitbaat. Het geheim schuilt in de ontspannen sfeer met een tikje glamour én op Italiaanse gerechten met de beste ingrediënten.

Van Dishoeck, 157 blz., 24,95 euro.

PROEFKONIJN

Agnes Goyvaerts

De culinaire journaliste van de krant De Morgen onderwerpt de restaurants aan een streng smaak- en sfeeronderzoek. Kritisch, maar met een kwinkslag en opgetekend in een voortreffelijke stijl.

The House of Books, 224 blz., 14,90 euro.

KUNST

ROGER RAVEEL – HET GRAFISCHE OEUVRE

Octave Scheire

Roger Raveel (1921) leert de toeschouwer écht kijken – naar de complexiteit en gelaagdheid in vaak bedrieglijk eenvoudige composities. In deze imposante catalogue raisonné worden alle prenten en multipels opgenomen. Daarmee wordt een leemte gevuld. De andere boeken over Raveel focussen immers op het schilderwerk en laten het grafische werk ongemoeid.

Ludion, 219 blz., 49,50 euro.

HORTA

Françoise Aubry

Victor Horta (1861-1947) evolueerde van voorzichtige ingrepen in de bouwvormen, via een periode van exuberant maniërisme naar een ingehouden, lineaire stijl. Aubry beschrijft de ontwikkeling van de ‘architect van de art nouveau’ via voorbeelden.

Ludion, 224 blz., 39,50 euro.

MAGRITTE

Gisèle Ollinger-Zinque

In 2007 wordt de grootste collectie van René Magritte samengebracht in een Magritte-museum, vlakbij de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel, waar de 150 werken nu te zien zijn. De Brusselse ereconservator Ollinger-Zinque presenteert die collectie nu al in deze uitgave.

Ludion, 88 blz., 15 euro.

GESCHIEDENIS

DE GROTE FARAO’S

T.G.H. James

Nog zo’n festijn om door te bladeren, een hoofdstuk te kiezen en zich erin te verdiepen, is dit boek over de twee beroemdste farao’s: Toetanchamon en Ramses II. Die twee farao’s blijken maar weinig gemeen te hebben.

Zuid, 640 blz., 49,95 euro.

POMPEJI

Marisa Ranieri Panetta

Als u een liefhebber van de Oudheid enthousiast wil zien, schenkt u hem best dit monumentale boek over de Romeinse stad die door de vulkaan Vesuvius verwoest werd. De teksten zijn van de hand van vermaarde archeologen, de foto’s van Araldo de Luca.

Zuid, 415 blz., 49,95 euro.

DE KOUDE OORLOG

Norman Friedman

Na de Tweede Wereldoorlog begon de strijd tussen de communistische en kapitalistische grootmachten. Dit overzicht biedt ook meer dan 30 facsimile’s van documenten en een dvd met instructies hoe zich tegen een nucleaire aanval te beschermen.

Kosmos/Z&K, 64 blz. & dvd, 42,50 euro.

HET GROTE ARCHEOLOGIEBOEK

Fabio Bourbon e.a.

In dit buitenmaatse boek belichten archeologen de oudste vondsten van elk continent. Die historische tocht voert ons (o.m.) van het Franse Lascaux, via het Egyptische Luxor naar het Cambodjaanse Angkor.

Zuid, 512 blz., 39,95 euro.

HET EEUWIGE LEGER

Roberto Ciarla (red.)

Meer dan 30 jaar na de ontdekking blijft de opgraving van de tombe van Qin Shihuangdi het gezicht van het oude China onthullen. Maar wat was precies het doel en de betekenis van het begraven terracottaleger van de eerste keizer?

Zuid, 287 blz., 39,95 euro.

MAO – HET ONBEKENDE VERHAAL

Jung Chang & Jon Halliday

Tien jaar onderzoek kroop er in deze onthutsende biografie van Mao Zedong. De Grote Roerganger bleek niet gedreven door idealisme of ideologie, maar door persoonlijke machtsdrang.

Forum, 941 blz., 39,95 euro.

BELGIë

BELGIë FEEST

Jan Raymaekers

Aan de hand van menukaarten schrijft historicus Raymaekers een geschiedenis van België. De overvloed op de oude banketten maakt plaats voor minder gerechten, maar meer verfijning. Nieuwe ingrediënten, elegante bereidingen en charmante streekgerechten doen hun intrede. Het smakelijkste boek naar aanleiding van 175 jaar België.

Van Halewyck, 240 blz., 22,50 euro.

VAN DE AZOREN TOT DE ZUIDPOOL

Patrick Maselis

Roularta Books, 419 blz., 37,50 euro.

A PORTRAIT OF THE HAUTES FAGNES

Thierry Hance & Michel Decleer

Voor de natuurliefhebbers hebben we een bekoorlijk koffietafelboek van het betere niveau in petto. Fotograaf Michel Decleer brengt de fauna en flora van het prachtigste natuurgebied in België, de Hoge Venen, in beeld, terwijl professor Therry Hance (UCL) de nodige uitleg geeft.

Vincent Merckx Editions, 192 blz.

MERKWAARDIGE BOMEN IN BELGIë

Yo De Beule & Paul Geerts

Een geniaal concept – en nog voortreffelijk uitgewerkt ook: dit boek vertelt het verhaal van 100 merkwaardige bomen in België. Ze zijn levende getuigen van een soms verrassend ver verleden.

Lannoo, 176 blz., 49,95 euro.

LAND EN GEZICHT IN VLAANDEREN 1960-2000

Walter De Mulder

Het fotogeweten van Vlaanderen wordt hij genoemd. Terecht, ook met deze bundel van 238 foto’s geeft Walter De Mulder een indringende visie op Vlaanderen tussen 1960 en 2000.

Roularta Books, 160 blz., 35 euro.

THRILLERS

HET BLAUW VAN REMBRANDT

Jörg Kastner

Onder een opvallend kaft schuilt een hoogst ongewone historische thriller, gedurfd getoonzet in een Dickensiaans beschrijvend register. Vertrekpunt is een schilderij in Rembrandt-stijl dat al gauw een erg kwalijke reputatie krijgt in het Amsterdam van 1669. Straks, in 2006, wordt het Rembrandt-jaar op gang geschoten. Daar speelt Jörg Kastner nu al gretig op in met dit vreemde misdaadverhaal, waarin fictie en feiten grondig gemengd worden.

Karakter Uitgevers, 344 blz., 17,99 euro.

ONDER DRUK

Esther Verhoef

“Wat veel andere vrouwen hebben met schoenen, heb ik met auto’s,” vertrouwde Verhoef een interviewer toe. Tot haar collectie behoren een BMW 7 en Porsche 944. Thrillers schrijven kan ze ook. Van spruitjeslucht heeft de Nederlandse daarbij geen last. Ook dit boek munt uit in het samenbrengen van actie en psychologisch trefzeker geschetste personages.

Karakter Uitgevers, 353 blz., 17,99 euro.

HAVENTIJD

Margreet Hirs

Een terrorist staat op het punt een bloedbad aan te richten in Genua. Margreet Hirs schrijft niet alleen een spannend verhaal, ze beschrijft tevens overtuigend de regio.

Sijthoff, 206 blz., 14,95 euro.

GEBROKEN GLAS

Jasmine Cresswell

Zeven jaar geleden ontsnapte Claire op het nippertje aan een brand. Sindsdien is ze spoorloos. Nu meldt zich al de zevende vrouw die beweert de verloren dochter te zijn. Laat zich lezen in sneltreinvaart.

Mira Books, 318 blz., 9,95 euro.

DE ERFENIS VAN FONTANELLI

Andreas Eschbach

Totaal onverwacht erft een berooide pizzakoerier in New York een biljoen dollar. Vanuit dat boeiende basisidee heeft Eschbach een kruisbestuiving gemaakt tussen een onorthodox Amerikaanse Droom-verhaal en een mysterythriller.

Karakter Uitgevers, 551 blz., 19,95 euro.

DE REIZIGER

John Twelve Hawks

Hawks debuteert met een merkwaardige mix van sf, thriller, occult sprookje en politieke parabel. In een nabije toekomst speelt zich een schimmige machtsstrijd af tussen wereldverbeteraars en de machten die alle touwtjes in handen hebben.

The House of Books, 480 blz., 18,50 euro.

HET GEHEIM VAN DE MADONNA

Philipp Vandenberg

Op het eerste gezicht lijkt het fundament van deze thriller geleend bij Dan Browns ongenaakbare bestseller De Da Vinci-code. Mis, de Duitse auteur publiceerde het boek al in 1993. Niet de Mona Lisa (zoals bij Brown), maar de Madonna in de rozenhaag brengt de thriller op gang. Als u van Dan Brown houdt, leest u zeker zo gretig Vandenberg.

Karakter Uitgevers, 323 blz., 9,95 euro.

DE TERUGKEER VAN DE DANSLERAAR

Henning Mankell

Alweer bewijst Mankell met verve dat de traditionele Scandinavische misdaadroman ook vandaag nog sprankelt. De klassieke ingrediënten zijn er: maatschappelijke problematiek en interessante karakters maken er meer van dan de zoveelste whodunit.

De Geus, 512 blz., 24,90 euro.

SPIRITUALITEIT

DE GROTE TRANSFORMATIE

Karen Armstrong

Armstrong constateert dat de oorsprong van de huidige grote godsdiensten ligt in de periode van de negende tot de tweede eeuw voor Christus: het confucianisme en taoïsme in China, het hindoeïsme en boeddhisme in India, het monotheïsme in Israël en het filosofische rationalisme in Griekenland. Zeer opmerkelijk is dat al die religies toen het belang van mededogen boven haat en geweld plaatsten. Daarin ziet ze dan ook de boodschap voor de huidige conflicten.

Bezige Bij, 544 blz., 27,50 euro.

DE BIJBEL LITERAIR

Jan Fokkelman & Wim Weren (red.)

Ook literaire liefhebbers ontdekken de bijbel (opnieuw). Veertig auteurs uit België en Nederland hebben een hedendaagse gids voor een fascinerende literaire verkenning van de bijbel samengesteld.

Meinema/Pelckmans, 768 blz., 45 euro.

LOPEND VUUR

Hanneke Veerman

Terwijl de ontkerkelijking in onze contreien voortwoedt, blijken almaar meer mensen op zoek naar zingeving, vertrouwen en stabiliteit. Dit boek, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie, focust op spirituele gemeenschappen.

Pelckmans, 144 blz., 15,95 euro.

MUTUS ALIAS THEOPHILUS

Hendrik Verbrugge

Hendrik Verbrugge, arts en burgemeester van Alken, heeft zijn zoektocht naar zingeving in een literaire vorm gegoten. Via een verzonnen autobiografie van ene Theophilus leren we de eerste dagen van het christendom kennen.

Roularta Books, 142 blz., 21,90 euro.

DENKEN IN ALLE STATEN

Filip Buekens & Erik Oger (red.)

Op het eerste gezicht lijkt de filosofie van de common sense, de realiteitszin van de nuchtere Amerikanen een tegengewicht voor de spirituele beschouwingen. In deze bundel blijkt evenwel hoe geschakeerd de hedendaagse Amerikaanse filosofie is.

Pelckmans/Klement, 238 blz., 21,95 euro.

KENNIS

DE ONTRAFELING VAN DE KOSMOS

Brian Greene

Of u verslindt dit marathonrelaas van de nieuwste inzichten in de basiselementen van ruimte en tijd. Of u pulkt er de krenten uit, die u kan citeren tijdens m’as-tu-vu borreluurtjes. Brian Greene begint met de inzichten van natuurkundigen als Newton en Einstein en komt uit bij de meest recente ideeën waarmee de ontwikkeling van de kosmos verklaard kan worden.

Spectrum, 624 blz., 35,95 euro.

JILL DOET HET WEER

Jill Peeters

The House of Books, 184 blz., 14,90 euro.

WEER EEN GROOT LEXICON VAN NUTTELOZE FEITEN

Hein Meijers & Simon Rozendaal

Misschien zijn deze weetjes niet allemaal nutteloos: het is alvast goed te weten dat een rode drankneus te verhelpen is door stevig aan uw oren te wrijven. Oefenen?

Contact, 96 blz., 7,95 euro.

HET BOEK MET ALLE ANTWOORDEN

Carol Bolt

Standaard antwoorden op alle vragen!

BZZTôH, 300 blz., 12,50 euro.

BUSINESS

FREAKONOMICS

Steven Levitt & Stephen Dubner

Op plaatsen waar abortus gelegaliseerd is, dalen de misdaadcijfers. Vooral vrouwen die een grote kans hebben om te bevallen van een toekomstige crimineel, maken immers gebruik van abortus. Met dergelijke politiek niet bepaald correcte conclusies schofferen Levitt en Dubner de goegemeente. Hun bizarre kijk op de maatschappij en de economie levert een even eigenzinnig als provocerend boek op. Gedurfd, geestig en in al zijn brutaliteit toch best gewichtig.

Bezige Bij, 300 blz., 17,90 euro.

GOOD TO GREAT

Jim Collins

Goed volstaat niet meer, u moet groots zijn. Met voorbeelden zoekt Collins uit welke kenmerken de beste bedrijven hebben. Onmisbare lectuur .

Business Contact, 284 blz., 32,50 euro

ONDERHANDELEN – HOE? ZO!

Leo Goovaerts & Sabine Thielemans

Fraai, functioneel en vernuftig vormgegeven onderhandelingsgids.

Lannoo, 263 blz., 39,95 euro.

TEAMMANAGEMENT VAN HET FAMILIEBEDRIJF

Johan Lambrecht & Katrien Baetens

Almaar minder familiebedrijven worden bestuurd door een pater familias. Wat als het schip meerdere kapiteins krijgt?

LannooCampus, 154 blz., 34,95 euro.

ZIEN

Hilde Roothart

Trendwatcher Roothart brengt vandaag al de markten van morgen in kaart.

Business Contact, 272 blz., 22,50 euro.

WIE HEEFT MIJN KAAS GEPIKT?

Spencer Johnson & Kenneth Blanchard

In deze even eenvoudige als veelzeggende parabel is kaas de metafoor voor wat we in het leven nastreven.

Business Contact, 92 blz., 19,50 euro.

M/V

Veerle Draulans & Mieke Smet

Een houvast om een beleid te ontwikkelen dat niet discrimineert tussen vrouw en man.

Lannoo, 279 blz., 19,95 euro.

DE GRENZELOZE GENERATIE

Ria Goris

Een portret van de huidige generatie van 18- tot 30-jarigen. Interviews met jonge ondernemers vormen de basis van de bundel.

Lannoo, 92 blz., 12,95 euro.

VERMOGENSPLANNING

Alain Verbeke e.a.

Hoe beschermt u uw vermogen als u trouwt? Hoe koopt u een huis? Antwoorden op dergelijke vragen vindt u in deze voortreffelijke eerste hulp bij vermogensplanning.

Intersentia, 143 blz., 22,50 euro.

VARIA

HAVANNA’S

Michel Permeke & Kris Vlegels

Sigarenliefhebbers aller landen, verenigt u rond dit boek. Ongetwijfeld vormt deze uitgave de beste ambassadeur om de grand cru’s uit Cuba te promoten. Zelfs sterrenkoks uit de Lage Landen outen zich als aficionado’s.

Lannoo, 160 blz., 59,95 euro.

FOTOGRAFIE MET PASSIE

Misjel Decleer

Decleer geeft nuttige fotografeertips. Vooraf toont hij de impact van gepassioneerd fotograferen.

Davidsfonds, 176 blz., 29,95 euro.

ER ZAL ALTIJD EEN ZON ZIJN

Connie Neefs

Een kwarteeuw na zijn dood vertelt zijn zus Connie het levensverhaal van Louis Neefs.

Lannoo, 216 blz. + cd, 24,95 euro.

FORMULE 1 TEAMS

Paolo D’Alessio

Hét cadeauboek voor de Formule 1-freak: aan de hand van 1200 foto’s wordt de geschiedenis beschreven van de renstallen.

Rebo, 434 blz., 19,95 euro.

GRAND PRIX EMOTIES

Paolo D’Alessio

Een spektakel van extravagante lieden, een defilé van stars en tycoons.

Rebo, 240 blz., 14,95 euro.

50 JAAR EUROPEES VOETBAL

Keir Radnedge

Gul geïllustreerde geschiedenis van een halve eeuw Europees topvoetbal.

Tirion Sport, 288 blz., 19,95 euro.

MAGISTROLOGIE

Dugald Steer

Voor de fans van Harry Potter: het handboek van tovenaar Merlijn. Nu kan het echt Kerstmis worden.

Van Goor/Unieboek, 19,95 euro.

Luc De Decker

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content