Databots maken tijd vrij

TeRoCo uit Herentals traint sinds 2017 databots die computerhandelingen van medewerkers aanvullen of overnemen. Oprichter Johan Van den Bulck (rechts op foto) legt uit. Pascal Kemps (links) staat in voor de logistiek, de marketing en de sales.

Wat maakt uw softwaretechnologie zoal mogelijk? “Onze databots zijn slimme algoritmes die repetitieve en administratieve taken kunnen uitvoeren. Denk aan facturatie, transportregistratie, stockbeheer, klantenmailings, enzovoort. We kunnen databots inzetten als assistenten van personeelsleden, of ze kunnen volledig op zichzelf werken. Ze zijn ook zinvol om oude en nieuwe softwaresystemen efficiënt met elkaar te doen praten.”

Hoe realiseert u zulke projecten? “We bezoeken onze klanten om hun behoeftes in kaart te brengen. Daarna stellen we oplossingen voor die we kunnen integreren in de IT-systemen van de klant. Bedrijven hoeven niets te wijzigen aan hun processen.”

Kunnen databots ook het pad effenen voor de ontwikkeling van een bigdatastrategie? “Zeker. De automatisering van taken is slechts het begin. Bedrijven krijgen via onze databots een concreet beeld van wat realiseerbaar is met op maat afgestelde algoritmes. Daarna kunnen ze nog meer digitaliseren. Veel bedrijven geven een derde van het marketingbudget uit aan automatisering, en toch blijft het een grote uitdaging een volledig overzicht te krijgen van de klantrelaties. Voor databots is het ophalen, verwerken en doorsluizen van die data makkelijk.”

In welke sectoren zitten uw klanten? “Onze eerste databots implementeerden we bij financiële instellingen. Nu werken onze bots ook bij verzekeraars, sociaal secretariaten, betaaldiensten, logistieke bedrijven, de automobielsector. Zowat elk bedrijf kan er voordeel uit halen.”

U opende vorig jaar een vestiging in Nederland. Waarom daar? “Enerzijds om dichter bij onze klanten te zitten. Anderzijds willen we ook fors groeien. In het begin deed ik alles alleen. Nu werken we met zeven mensen in Vlaanderen en twee in Nederland. Van daaruit zullen we de komende jaren uitbreiden naar andere Europese landen. Die groei willen we graag zo lang mogelijk zelf financieren. We zijn niet op zoek naar kapitaal, maar we staan zeker niet afkerig van investeerders.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content