Dat zit wel goed

De Antwerpse KNS heeft ze, de KU Leuven heeft ze, en volleybalclub Maaseik heeft ze ook: tribunes en stoelen van Jezet Seating.

Sinds 1972 ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt Jezet Seating telescopische tribunes en theaterstoelen. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich daarbij exclusief op het uitbouwen van sportinfrastructuur. Begin de jaren tachtig kwam daar verandering in. De firma begon zich steeds meer toe te leggen op het bouwen van in- en uitschuifbare tribunes voor evenementen. In het klantenbestand vindt u dan ook de meest prestigieuze theater-, congres- en bioscoopzalen. Tot ver over de landsgrenzen heen.

Sinds zijn strategische ommezwaai is het bedrijf onder impuls van zaakvoerders Marc Maas en Toon Maesen uitgegroeid tot de marktleider in de Benelux. Daarom werd er begin de jaren negentig een gloednieuwe fabriek opgetrokken die de uitvalsbasis moest vormen voor de expansie van de Europese afzetmarkt.

Met succes. Ook internationaal speelt Jezet Seating een rol van betekenis. Zo is het bedrijf actief in Noorwegen, Denemarken, Frankrijk en Zweden én kan het bogen op exclusieve vertegenwoordigers in de meeste West-Europese landen. Jezet doet dan ook voor 80% aan export. Haalde de firma in 1998 nog een omzet van 3,6 miljoen euro, dan werd vorig jaar de kaap van het dubbele gerond. “In Vlaanderen zijn de meeste culturele centra goed uitgerust,” zegt Marc Maas, “maar in de meeste andere landen is dat vaak niet zo. Slechts één op de vijf culturele centra in Frankrijk beschikt over een tribune.”

Bovendien weet Jezet listig in te spelen op de nieuwste tendensen binnen de branche. Het bedrijf richt zich vooral op polyvalente tribunes, wat gelet op het nijpende grondtekort bij het bouwen van culturele centra en bedrijfsauditoria een bijkomende troef is. “Bovendien ontstaat er nu ook een renovatiemarkt,” voegt Maas eraan toe. “Veel tribunes die we in de jaren zeventig hebben geplaatst, zijn intussen aan vervanging toe. Het gaat ook steeds sneller. De klant eist nu eenmaal meer comfort en ergonomie.”

Aan toekomstplannen heeft Jezet dan ook hoegenaamd geen gebrek. De ontwerpplannen voor de tribunes van de Amsterdamse WTC-toren en de theaterzaal van De Efteling liggen al klaar. Stroop maar op, die mouwen.

Dave Mestdach [{ssquf}]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content