‘Cyberbeveiliging staat hoog op de agenda’

WIE

Filip Verstockt (46)

IS

General manager Orange Cyberdefense Belgium

WAS

Tot voor kort was Filip Verstockt senior vice president Europe North van Alcatel-Lucent Enterprise. Hij begon daar in 2019 na een loopbaan van negentien jaar bij Orange Business Services. De Orange Group haalde hem terug om Orange Cyberdefense Belgium te leiden, een nieuw bedrijf, samengesteld uit SecureLink Belgium, Zionsecurity en Orange Cyberdefense. Verstockt ging de uitdaging aan. “Cyberbeveiliging is een groeipool die hoog staat op de agenda van veel bedrijven”, zegt hij.

Verstockt behaalde een master in handels- en financiële wetenschappen met als afstudeerrichting bedrijfsmanagement aan de Ehsal in Brussel.

WIL

Filip Verstockt heeft twee grote uitdagingen. Ten eerste is er de dagelijkse leiding van een bedrijf in cyberbeveiliging. “De impact van hackers op de business en het imago van de getroffen bedrijven en instellingen is enorm. Hackers worden almaar slimmer”, stelt hij. “Ook de regelgeving voor het beveiligen van gegevens (GDPR) wordt steeds strenger. Bovendien neemt de digitalisering van de maatschappij toe.”

Een tweede uitdaging is het samenbrengen van de drie entiteiten tijdens de coronacrisis. Het vorig jaar overgenomen SecureLink Belgium en Zionsecurity komen samen met de activiteiten in Evere onder de noemer Orange Cyberdefense Belgium. “Zionsecurity focust op ethisch hacken en adviserende diensten. SecureLink Belgium werkt aan netwerk- en beveiligingsoplossingen voor Belgische bedrijven. En Orange Cyberdefense levert vooral cyberbeveiligingsdiensten voor multinationals” aldus Verstockt.

VRIJE TIJD

Oldtimers, voebal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content