‘Culturele match op topniveau is nodig’

WIE

Veerle Vastmans (45)

IS

Associate partner bij het executivesearchkantoor Stanton Chase Belux

WAS

Veerle Vastmans heeft een masterdiploma in bestuurswetenschappen (Erasmus Hogeschool) en in hr-management (Ehsal Management School). Ze was tot voor kort partner bij het advieskantoor BDO. Ze stuurde er de voorbije zeven jaar de divisie Interim-management aan, verantwoordelijk voor de rekrutering van topmanagers voor kortlopende opdrachten. Vastmans heeft ruim twintig jaar ervaring in hr-adviesverlening. Ze werkte onder meer bij de hr-groepen Acerta en SD Worx. Ze was tot november 2021 ruim vier jaar lid en sinds dit jaar de voorzitter van de Adviesraad Interim Management van de vakvereniging Federgon.

WIL

Vastmans zal de rekrutering- en leadershipdiensten van Stanton Chase ontwikkelen in het segment van de dienstenbedrijven. Daarmee bestrijkt het Belgisch-Luxemburgse kantoor van het bedrijf een nieuwe markt, naast farma, technologie en industrie.

“De voorbije twee jaar hebben heel wat bedrijven hun strategie ter discussie gesteld en hebben veel managers gereflecteerd over hun toekomst. De markt is echt in beweging. Daarom wil Stanton Chase een klankbord zijn voor zowel onze opdrachtgevers als de kandidaten, in executive search, leiderschap en talentontwikkeling. We hechten veel belang aan de ontwikkeling van duurzame relaties”, zegt Veerle Vastmans. “Wanneer iemand in een topfunctie aan de slag gaat, moet er niet enkel een match zijn op het gebied van competenties, maar ook met de bedrijfscultuur.”

Vastmans is ook bedrijfsmentor bij Birdhouse, een Antwerpse incubator voor start-ups. Ze helpt opstartbedrijven met de ontwikkeling van organisatiemodellen en procesoptimalisatie.

VRIJE TIJD

“Een goed glas rode wijn, golf.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content