Culturele kruisbestuivingen in het groen

De Gentse feesten zijn nog maar net achter de rug, maar de Arteveldestad maakt zich alweer op voor een nieuw meerdaags feest. Voor de derde keer serveert Bijloke Wonderland in de Bijloke-tuin culturele kruisbestuivingen.

Bijloke Wonderland ontstond als een antwoord op de pandemie. Drie edities later is het uitgegroeid tot een artistieke twaalfdaagse met dans, muziek en literatuur. Daarvoor slaan enkele Gentse partners de handen in elkaar: LOD, laGeste, VIERNULVIER, STAM en Muziekcentrum De Bijloke.

LOD programmeert ochtend- en lunchconcerten. Vroege vogels kunnen op 21 augustus hun hart ophalen tijdens Songs of Travel, waarin de sopraan Lieselot De Wilde liederen van overal ter wereld brengt. Het is de liveversie van een videoproject dat ze maakte met een draaiorgeltje en de journaliste Nellie Bly, die als eerste in 72 dagen de wereld rondreisde.

Op 18 augustus brengt Lieselot De Wilde samen met de luitiste Sofie Vanden Eynde een ode aan de betreurde Wannes Van de Velde.

In VanThorhout kruipt danser Alexander Vantournhout in de huid van Thor met zijn Mjölnir-hamer. Vanuit die figuur, die geassocieerd wordt met mannelijke kracht en bij uitbreiding oorlog, agressie en geweld, onderzoekt hij de culturele beeldvorming rond mannelijkheid. De Bijloke-site zelf ontdekken kan tijdens de gratis avondconcerten in de zomerbar of een vertelwandeling van STAM.

Bijloke Wonderland, Bijloke, van 11 tot 28 augustus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content