Cruise de luxe

Lieven Desmet Lieven Desmet is redacteur bij Trends.

Ah, Méditerannée, zo blauw. Dromen van een eigen jacht op verre idyllische wateren? Company in Blue maakt uw droom misschien waar.

Viel de vakantie aan de Cote d’Azur wat tegen dit jaar? Te veel volk rond het te kleine zwembad? Stond u voortdurend te watertanden bij de luxeboten en exclusieve jachten die lagen aangemeerd in Port Grimaud? Misschien moet u zélf eens het ruime sop kiezen op een van de talloze boten die Company in Blue voor u chartert.

Emmanuel Baeten (37), een econoom van opleiding, huist in een residentiële buurt van Elsene, maar heeft zijn hart verpand aan meer maritieme omgevingen. Onder de handelsbenaming Sail & Sun Cruises richtte hij tien jaar geleden een agentschap op dat boten verhuurt. “Een uit de hand gelopen hobby,” zegt hij. “Ik had nooit gedacht dat ik daar mijn beroep van zou kunnen maken, maar zie.”

Als vennoot bij Ocean Partners International beschikt Emmanuel Baeten over contacten in Milaan, Londen, Monaco, Istanbul en Fort Lauderdale. “Ik ben geen reisagent,” beklemtoont Baeten, al heeft hij voor de Belgische wetgever wél een reislicentie moeten aanvragen. “In ons land zijn er nog een drietal collega’s, maar die zitten eerder in het segment van de middenklasse,” weet hij. Sail & Sun Cruises mikt op het exclusievere aanbod. “Al kan je bij mij ook terecht voor eenvoudiger formules.”

Vertrekken kan vanaf 2000 euro per week; het plafond is nagenoeg onbegrensd. Op vraag van de klant zoekt Emmanuel Baeten een boot, al dan niet met bemanning. De voornaamste ankerplaatsen zijn het Middellandse-Zeegebied, de Caraïben en de Indische Oceaan.

Een andere specialiteit van Sail & Sun Cruises zijn de incentives. Emmanuel Baeten chartert op vraag en in functie van bedrijven boten waarop dan bedrijfsevenementen plaatsvinden. “Maar in die markt weegt de economische conjunctuur door, wat bijvoorbeeld helemaal niet het geval is in de privé-markt.”

Om het hoofd te bieden aan die malaise jongleert Baeten met innovatieve ideeën. De Belgian Young Entrepreneurs Fun Regatta, die in oktober in Athene van wal steekt, is er zo een. “De nadruk ligt op plezier, het verwerven van zeilkennis en netwerking,” zegt Baeten, die Virgin Express wist te strikken voor een samenwerking.

Lieven Desmet

Op vraag van de klant zoekt Company in Blue een boot,

al dan niet met bemanning.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content