Crash

Tiger Woods crasht Het is een klein mirakel dat Woods het ongeluk overleefde. © Los Angeles Times via Getty Imag

De golfwereld houdt de adem in. Zal Tiger Woods na zijn verkeersongeluk ooit nog op het hoogste niveau golfen? Volgens de medische bulletins van het ziekenhuis waar Woods na zijn crash wordt verzorgd, zijn de ingrepen aan zijn gehavende been en enkel naar wens verlopen. Maar de Amerikaan is al 45 jaar. Bovendien sukkelt hij al jaren met blessures aan zijn knieën en zijn rug. Deze nieuwe tegenslag zou zijn afscheid als professioneel golfspeler wel eens kunnen vervroegen.

De voorbije maanden leek het al geregeld alsof Woods een stap terug had gezet. Hij nam nog maar aan een vijftiental toernooien per jaar deel, bracht meer tijd door met zijn kinderen, maakte een ontspannen indruk en ging met veel dingen heel wat filosofischer om dan vroeger. Alsof hij alleen nog bleef golfen met de stille hoop nog een gooi te kunnen doen naar het zegerecord van Jack Nicklaus in de grand slam, die achttien majors won. Met vijftien overwinningen dacht Woods dat hij nog een kans maakte, hoewel het algemene niveau nu veel hoger licht dan in zijn hoogdagen.

Uiteraard vraagt iedereen zich af of Woods na zijn ongeluk die hoop zal opgeven. Volgens getuigen en de behandelende artsen is het een klein mirakel dat Woods het auto-ongelukt overleefde. Er wacht hem dan ook een lange revalidatie. Om helemaal te herstellen, zal hij niet alleen fysiek keihard moeten werken, maar ook voor de zoveelste keer zijn grenzen moeten verleggen. De vraag is of hij daar nog zin in heeft.

Maar het zou niet de eerste gigantische uitdaging zijn die Woods opneemt en tot een goed einde brengt. Dat hij een doorzetter is, bewees hij vooral toen in 2019 op zijn 43ste de Masters won. Volgens insiders zou hij naar een vriend al een sms hebben gestuurd, waarin hij schreef: “Ik wil niet dat het verhaal op deze manier eindigt.”

In de Amerikaanse pers is dan ook al sprake van een fenomenale comeback. Daarbij wordt vaak verwezen naar Ben Hogan, die in 1949 ook een zwaar verkeersongeluk overleefde, ondanks tal van botbreuken terugkeerde en nog een paar grandslamtoernooien won. Uiteraard gebeurde dat in een heel andere tijd, toen het niveau aan de top nog lang niet vergelijkbaar was met wat de topspelers vandaag serveren. Bovendien was Hogan destijds 36, terwijl Woods al zijn 45ste verjaardag heeft gevierd. Ook de sportieve context is anders: vandaag moet je een atleet zijn om op het allerhoogste niveau te presteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content