Conrad Gallagher

De bekende Ierse kok, Conrad Gallagher, die verschillende restaurants uitbaat, laat zijn klanten proeven van een mediterrane keuken gemengd met een nieuwewereldsmaak en van de look van de nieuwe Ierse lifestyle.

Wie houdt van een trendy lifestyle, een tikkeltje extravagantie apprecieert en kennis wil maken met het nieuwe Ierland, zit bij Conrad Gallagher helemaal goed. De 27-jarige superkok, die hotelmanagement studeerde in de Verenigde Staten, zich ook zijdelings toelegde op koken en ontdekt werd in Queens restaurant, schrijft vandaag de ene culinaire bestseller na de andere. Deze James Joyce of Irish cooking, zoals hij in de media wordt genoemd, staat nog amper zelf aan het fornuis sinds hij drie restaurants, een catering company, een eigen wasserij en een staff van 150 medewerkers onder zijn beheer heeft.

Zijn grote trots is en blijft Peacock Alley. Het restaurant heeft een Michelin-ster en bevindt zich op de eerste verdieping van het mondaine Fitzwilliam-hotel, gelegen aan het bekende parkplein St. Stephen’s Green in hartje Dublin. In de stijlvolle, modernistische inrichting, van een zenboeddhistische soberheid – het hotel werd ontworpen door Sir Terence Conran’s design group – presenteert Conrad Gallagher zijn bereidingen, die een mengeling zijn van mediterrane en nieuwewereldinvloeden.

Omdat het die avond niet druk was in Peacock Alley, kozen wij een tafel naast de open keuken. Een reeks jonge koks gekleed in bont geruite koksbroeken en grappige koksmutjes waren druk doende met het stapelende en schikkende opbouwen van de gerechten, meer zelfs dan met het bereiden van de ingrediënten zelf. Wij kozen voor crabmeat, coriander and mint salad with avocado, avocadocream, pink grapefruit and carrot vinaigrette (14 £, ongeveer 800 frank) en ravioli of langoustines with peppers, chorizo chips, chili and tomato consommé (13 £, ongeveer 750 frank). Beide voorgerechten – met alvast goed klinkende namen – waren in de hoogte opgebouwd en oogden goed. De smaak was fris, maar warrig door de combinatie van de verschillende ingrediënten van her en der. Obers in zwarte maovestjes brachten vervolgens chargrilled guinea fowl (parelhoen) with risotto, grilled pancetta, squash puree, squash salad and harissa paste (20 £, ongeveer 1200 frank) en roasted breast of mallard (eend) and confit leg with chanterelle, garlic cream, goat’s cheese wontons and black olive (24 £, ongeveer 1400 frank). Ook deze gerechten waren eerder ‘wild’ van samenstelling. Ze bevestigden dat in Conrad Gallagher’s keuken de look minstens even belangrijk is als de smaak.

PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content