CONGRES STICHTING MARKETING

S

peed of Change is het thema van het achttiende congres van de Stichting Marketing op 3 en 4 december 1999. Volgens de Stichting manifesteert speed of change zich in alle aspecten van de moderne marketing. “Reclamecampagnes worden sneller gelanceerd en in een wip weer bijgestuurd. De duidelijke grenzen tussen consument en verkoper, tussen product en service, tussen werknemer en ondernemer vervagen. Quasi-onmiddellijke communicatie wordt de norm. De informaticatechnologie heeft de vertrouwde beslissingsmodellen van de marketeer van vandaag naar de prullenmand verwezen. Interactiviteit en one-to-one marketing worden de norm,” stelt de Stichting.

De Stichting heeft daarvoor twee keynote speakers aangetrokken: Christophe Meyer, chief executive officer ( CEO) van Ernst & Young, en journalist Robert Spector. Christophe Meyer zal ingaan op de Speed of Change in the Connected Economy. Er bestaan geen duidelijke afscheidingen meer tussen producenten (ook onderling) en consumenten. De computertechnologie ligt aan de basis van die verandering: gsm, Internet, e-mail, barcode scanners en als resultaat daarvan databases. Meyer schreef een boek over die ontwikkeling: Blur – The Speed of Change in the Connected Economy.

Robert Spector schreef samen met Patrick D. McCarthy, topman bij Nordstrom, het boek The Nordstrom Way. Zijn lezing: How to Become the Nordstrom of your Industry. Nordstrom is een Amerikaanse kledingretailer, die beschouwd wordt als de nummer één op het vlak van service aan de consument. De werknemers zijn 100% begaan met het wel en wee van de klanten. De perfecte Nordstrom-medewerker noemt men dan ook other-centered in plaats van op zichzelf gericht.

Als verrassende afsluiter van het congres heeft de Stichting Marketing kardinaal Danneels weten te strikken. Danneels zal de speed of change in de katholieke kerk nader bekijken.

Het congres van de Stichting Marketing vindt plaats in het Paleis voor Congressen, in hartje Brussel. In 1997 waren er voor de eerste keer 1100 deelnemers. Daarmee was de zaalcapaciteit bereikt. Ook vorig jaar daagden 1100 congresgangers op. Voor deze uitgave blijft 1100 het maximumaantal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content