‘Complementair met mijn eigen kantoor’

WIE

Werner Eyskens (52)

IS

Partner bij Crowell & Moring, als specialist in internationaal geschillengerecht.

WAS

Eyskens behaalde zijn bachelordiploma aan de Facultés Universitaires Notre Dame de la Paix in Namen en zijn master aan de KU Leuven. Hij behaalde ook een LL.M aan de Northwestern University Pritzker School of Law en een postgraduaat in luchtvaart- en ruimterecht aan de Université Libre de Bruxelles. Eyskens heeft bijna dertig jaar ervaring in multinationale arbitragezaken en internationale commerciële geschillen. Onlangs vertegenwoordigde hij succesvol de verkopers van Omega Pharma in een spraakmakende zaak tegen een claim van 2,5 miljard euro door Perrigo.

Eyskens legt zich toe op de contentieuze internationale en Belgische aspecten van commerciële transacties, waaronder arbitrageprocedures. Hij adviseert daarnaast over niet-contentieuze contractuele dossiers, met name in het distributierecht of de leasing van activa en bouwcontracten. Eyskens heeft uitgebreide ervaring in het optreden voor grote spelers in de luchtvaartindustrie en begeleidde het faillissement van Sabena. Voorts heeft hij een exploitant van een windmolenpark bijgestaan in een arbitrageprocedure over defecten aan hoogspanningskabels.

WIL

“De praktijk van Crowell & Moring sluit bijzonder goed aan bij mijn eigen praktijk”, zegt Eyskens. “Crowell & Moring sprak me aan om zijn internationale dimensie, het volledig geïntegreerde arbitrageteam van advocaten over de hele wereld, en het gerenommeerde Brusselse kantoor.”

“Hij is heel complementair voor ons Brusselse kantoor en onze bredere internationale geschillenpraktijk”, zegt Laurence Winston van Crowell & Moring. “Hij zal ook nauw samenwerken met het Londense kantoor in arbitragegeschillen die onderworpen zijn aan het Britse recht.”

VRIJE TIJD

Lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content