CODDY – Escape games in de stad

Het in 2020 opgerichte Brusselse bedrijf Coddy organiseert stedelijke escape games, waarmee je thematische raadsels oplost en zo een stad beter leert kennen. De start-up heeft speurtochten voor zeventien Belgische steden. Ook in Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland en Portugal is Coddy al actief.

Vlak na de oprichting in 2020 sloeg de coronapandemie toe, welke gevolgen had dat? “Aanvankelijk wilden we een spel per maand, telkens in een andere stad. We zagen het meer als events”, zegt Sébastien Balieu, CEO en samen met Didier Boulvin en Stéphane Draux de oprichter van Coddy. “Dat gaven we al snel op om mensen de vrije keuze te geven. Ze konden een game opladen en spelen wanneer ze wilden.” Op basis van cijfers in februari schat Coddy het aantal spelers op 2.500 per maand.

Hoe werkt het? Een spel opladen kost 39,99 euro, je kan het met zijn zessen spelen door raadsels op te lossen en missies uit te voeren in een stad. Zodra het spel is gestart, moet je het uitspelen, al kun je het game wel pauzeren wanneer het bijvoorbeeld regent. In België is Coddy vooral populair in juni en september. Door meer Zuid-Europese steden aan het aanbod toe te voegen, wil Coddy dat opvangen.

Hoe is het bedrijf gefinancierd? Naast het geld dat nodig was voor de bvba, haalde het Brusselse techbedrijf begin dit jaar 600.000 zaaigeld op bij verschillende partijen. Naast klassieke businessangels waren dat de Henegouwse accelerator Ditigal Attraxion, het Brusselse overheidsfonds Finance&Invest.brussels en het crowdfundingplatform Spreds.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content