‘Circuit Zolder is thuiskomen’

© luc daelemans

WIE

Harry Steegmans (49)

IS

General manager Circuit Zolder

WAS

Harry Steegmans heeft een carrière als sportman en in de bouw achter de rug. Tot zijn 28ste speelde hij tennis op een vrij hoog niveau. Hij kwam op het tennisveld in contact met Kees van Opstal, de Nederlandse eigenaar van Opstalan. “Ik werd salesmanager voor België, Luxemburg en Frankrijk”, zegt Steegmans. Na twee jaar stapte hij over naar Ursa. In 2006 kocht hij zich in in branchegenoot VGM. Steegmans verkocht het bedrijf in 2011, maar bleef het nog drie jaar leiden. Via een verre kennis kwam hij in 2013 in contact met Briotechnic, waar hij verkoop- en marketingdirecteur werd. In 2017 werd Steegmans managing director van HAHBO en van 2018 tot augustus dit jaar was hij chief commercial officer bij Groep Van Pelt-Paesen. “Het was boeiend, maar toen zag ik begin dit jaar een vacature om het Circuit Zolder te leiden.”

WIL

Steegmans nam van 2004 tot 2012 deel aan autoraces, maar de autosportmicrobe bleef kriebelen. “Zolder is als thuiskomen”, zegt hij. “Dit circuit beleefde enkele moeilijke jaren, maar nu waait er een frisse wind.” Het circuit is meer dan een plaats voor auto- en motorraces in het weekend, stelt Steegmans. De infrastructuur wordt ook gebruikt voor opleidingen, bedrijfsevenementen en BMX-wedstrijden. De activiteiten op weekdagen zorgen voor de meeste inkomsten. “Maar de grote raceweekends zijn nodig voor de internationale bekendheid.”

“De uitdaging is het circuit bekend te houden. We hebben in ons land ook Spa-Francorchamps, waar moeilijk tegen op te boksen is, omdat het overheidssteun krijgt.” Steegmans speelt met het idee een budgetvriendelijke autosportklasse op te zetten, want “de sport is nu alleen iets voor de elite geworden”.

VRIJE TIJD

Gezin en tennis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content