Challenge voor de Belgen

Midden deze maand is in Nairobi de eerste wedstrijd gespeeld van de Challenge Tour. Hoe verging het de Belgen?

Van 11 tot en met 14 maart is de Challenge Tour weer van start gegaan. Dat gebeurde in Nairobi (Kenia) met de Tusker Kenya Open. Er waren er ook vier Belgen van de partij: Arnaud Langenaeken, Nicolas Vanhootegem, Didier de Vooght en Sébastien de Meurers. Langenaeken eindigde 26ste met een totaal van 278, -6 (72 68 70 68), Vanhootegem 44ste met 281, -3. Winnaar werd de Nederlander Maarten Lefeber met -19 (66 66 69 64).

Vanhootegem begon de competitie erg goed met 69 70 69, maar de laatste dag ging het mis met 73. Nicolas Vanhootegem: “Na 46 holes was ik al niet meer zo fris. Maar vooral tijdens de laatste tour ging het de verkeerde kant op. Ik had al twee of drie holes niets meer gedronken en bij een temperatuur van 30 °C in de schaduw blijft dat natuurlijk niet zonder gevolgen.”

In tegenstelling tot de andere Belgen heeft Vanhootegem begin dit jaar niet deelgenomen aan de overigens zeer interessante tournee in Florida. “Op het eind van het vorige seizoen was ik volledig opgebrand. Dus heb ik in december 1998 en januari 1999 helemaal niets gedaan. In februari ben ik weer beginnen trainen in België: vier dagen per week in het Zoute en een dag in Rinkven. Zo heb ik mijn conditie weer kunnen opbouwen.”

Vanhootegem traint vandaag geregeld samen met de Waregemse teaching pro François Gabias. Hij heeft ook besloten zoveel mogelijk een beroep te doen op zijn caddie, Jacques Delannoy. “Die bekijkt altijd alles van de positieve kant. Dat heb ik nodig. In Kenia voelde ik me erg goed, heel relaxed.”

Onze landgenoten zullen elkaar dit jaar wellicht nog vaak ontmoeten tijdens de Challenge Tour, te midden van een zeer sterke groep internationale concurrenten. De besten zullen altijd samen op hetzelfde toernooi aanwezig zijn, want er wordt maar één evenement per week georganiseerd. De eerste vijftien in het eindklassement worden beloond met een kaart voor de Europese Tour, de dertig daaropvolgende plaatsen krijgen een kaart voor de Challenge Tour van volgend jaar. Vanhootegem, Langenaeken en de Vooght azen op een kaart voor de Europese Tour, maar Raph Van Begin en Sébastien de Meurers hopen op de andere kaart.

De Meurers heeft overigens een goed resultaat behaald in Kenia: hij haalde de tweede cut, en dat is niet slecht voor een beginnende prof. De Meurers: “Tijdens mijn verblijf in Florida heb ik enorm veel bijgeleerd. Ik heb veel ervaring opgedaan, maar tijdens de laatste tour in Kenia had ik toch nog te veel last van mijn zenuwen, met als gevolg een 75!”

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content