Caroline Vercauteren wint WOMED Award 2021

Woensdagavond is Caroline Vercauteren van BonMush in Ieper verkozen tot Vrouwelijke ondernemer van het Jaar. Ze vormde de charcuteriefabriek van haar schoonouders om tot een producent van vegetarische en veganistische voeding. De meeste vleesvervangers worden gemaakt van soja, tofu of seitan, die van over de hele wereld worden ingevlogen. Vercauteren besloot producten te maken op basis van lokaal geteelde oesterzwammen.

“Met de oesterzwam als basis maken we vegetarische en veganistische salades, maar ook alternatieven voor vis en vlees”, zegt Vercauteren. “De mensen worden zich steeds meer van bewust dat dagelijks vlees eten de klimaatverandering beïnvloedt. En wie kan beter goede vleesvervangers bedenken dan een slagersfamilie die alle kennis in huis heeft om lekkere worsten, spreads en rillettes te maken?”

Vercauteren haalde het van Katrien Vermeire van het audiovisueel productiebedrijf John & Jane en Marie Callens van Floorify. De WOMED Award is een initiatief van Markant vzw en Unizo, met de steun van VLAIO.

Lees volgende week het interview met Caroline Vercauteren in Trends

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content