Carly is weg, en Wim nu ook al

Hij heeft een licentiaat in Filosofie, maar voor navelstaren heeft de nieuwe baas van GIS Benelux bij Unisys geen tijd. Hij werd weggekaapt bij HP.

De allerbelangrijkste waarde voor mij? Je verplichtingen nakomen. Dat eis ik ook van mijn medewerkers.” En verplichtingen neemt Wim Boeykens nog steeds op zich: hij is net bij Unisys aan boord gegaan als vice-president en general manager van de afdeling Global Infrastructure Services Benelux. Deze afdeling verleent technische diensten en advies. Omzet: circa 90 miljoen euro in 2003, met 300 werknemers.

Wim Boeykens, 46 jaar, gehuwd en vader van twee kinderen, bezweek dus voor de argumenten van een headhunter en verliet HP. In de informatica is hij een laatbloeier. Pas nadat hij zijn licentie in Zedenleer en Filosofie had behaald, een licentie in de Communicatiewetenschappen in de wacht sleepte en als onderzoeker aan een vergelijkende studie van religies had gewerkt, haalde de Aalstenaar een graduaat in de Informatica.

Boeykens begon zijn loopbaan bij Toshiba en kwam daarna terecht bij Philips Data Systems. Vervolgens kreeg hij bij DEC grote externe en interne projecten toegeschoven. Ook hij surfte mee op de golf van fusies, waardoor hij in 1999 bij Compaq belandde. Daar werd hij verantwoordelijk voor het 110-koppige team Managed Services voor België en Luxemburg. “Een sleutelmoment in mijn carrière,” zegt Boeykens daarover. Na de fusie van HP en Compaq werd hij aangesteld als practice principal technology & infrastructure binnen de afdeling Consulting & Integration.

In september 2003 kwam hij Unisys versterken en kreeg hij de leiding over de GIS-afdeling in ons land. Zijn missie: de outsourcingactiviteit ontwikkelen, de structuren aanpassen aan de veranderende consultingmarkt, meewerken aan de definitie van producten en diensten. Een fraaie uitdaging voor een man die gelukkig tevreden is met zes uurtjes slaap. “Het is een creatieve taak. Klanten eisen steeds meer gepersonaliseerde diensten. De activiteiten worden ook alsmaar internationaler, dus we moeten de complementariteit van de Nederlandse en Belgisch-Luxemburgse organisaties uitspelen.”

Wim Boeykens (46).

Is: vice-president en general manager GIS Benelux bij Unisys.

Vrije tijd: gitaar, joggen, badminton, lezen, gezin.

François-René Dechamps

Pas nadat hij licenties in de Filosofie en de Communicatiewetenschappen in de wacht had gesleept, haalde hij een graduaat in de Informatica.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content