Brussel

Er staan heel wat nieuwe namen aan de kop van het klassement van de Grote Gazellen in Brussel. Helemaal bovenaan prijkt Positive Thinking Company, een technologiebedrijf dat een uitgebreide dienstverlening aanbiedt zoals businessconsultancy en software-engineering. Het eerste bedrijf in de lijst dat operationeel onafhankelijk is of niet onder de controle van een buitenlandse moeder valt, is EnergyVision. Dat is dan ook onze Ambassadeur. Het bedrijf installeert zonnepanelen, verkoopt groene energie en sinds vorig jaar plaatst het ook oplaadpalen voor elektrische voertuigen. Via zijn investeringsvehikel Alychlo is Marc Coucke na een kapitaalverhoging begin dit jaar aan boord gekomen bij EnergyVision.

Net als vorig jaar voert Anytime de ranking bij de kmo’s aan. De Franse neobank werd begin 2021 overgenomen door Orange Bank. Op de vijfde plaats treffen we Obelis aan. De consultant in Europese regelgeving is het eerste bedrijf dat operationeel onafhankelijk is en mag daarom zwaaien met de Ambassadeurstrofee. Bij de kleine bedrijven gaat de titel naar Zensor, dat technologie in huis heeft om installaties en machines op afstand te monitoren.

Atalian is de grootste rekruteerder in Brussel. De dienstverlener in facilitymanagement wierf tussen 2016 en 2020 bijna 700 nieuwe medewerkers aan. Nog op het podium staan Toyota Motor Europe en Primark.

COÖRDINATIE JOZEF VANGELDER & DIRK VAN THUYNE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content