Britse degelijkheid

Trends bezoekt elke maand de businessclasslounge van een vervoersmaatschappij. Waar ligt de lounge, voor wie is hij toegankelijk en wat zijn de faciliteiten. Deze maand de Eurostar ‘Business Premier Lounge’ in het Saint Pancras-station in Londen.

De Business Premier Lounge van Eurostar in Londen is mooi, gezellig en heeft een knap design. De lounge is uitnodigend en past mooi in de victoriaanse charme van het stationsgebouw. Met een maximale capaciteit van 150 reizigers kan het tijdens piekuren wel erg druk zijn, zeker als de trein vertraging heeft, iets waar Eurostar wel eens onder durft te lijden. Het aanbod is wat je van een standaard businesslounge mag verwachten, niet minder maar ook niet meer. De troeven van deze lounge zijn de persoonlijke bediening, de designinrichting en de snelheid waarmee je kunt inchecken.

WAAR

Het Saint Pancras-station ligt in het centrum van Londen. Meteen na de entree van de Eurostar-terminal volg je de business premier-check-in. Dankzij de fast track heb je maar tien minuten nodig van check-in tot boarding. Snel en handig, een service die Eurostar in Londen, maar niet in Brussel biedt.

WIE

De Business Premier Lounge is toegankelijk voor wie een Eurostar-ticket in business premier heeft, businessclass dus, en reizigers met een carte blanche-kaart. Dat is een getrouwheidskaart met minimaal 1500 punten, ongeveer vier keer heen en terug tussen Brussel en Londen. Tijdens de week mag een carte blanche-houder een gast meebrengen ongeacht de klasse waarin ze reizen, in het weekend zelfs vier.

INFRASTRUCTUUR

De lounge is ontworpen in 2007, toen Eurostar van Waterloo naar Saint Pancras verhuisde. Hij ligt op twee verdiepingen die met elkaar verbonden zijn via een elegante, spiraalvormige trap. Op het gelijkvloers komen vooral reizigers die weinig tijd hebben en snel een krant of een drankje mee willen graaien. Op de eerste verdieping heerst meer ruimte, meer rust, meer licht, meer comfort. Er is zelfs een afsluitbaar vipgedeelte. Op beide verdiepingen vind je mooie, nette toiletten. Je kunt er niet douchen.

AANBOD

Deze lounge biedt een traditioneel aanbod van eten en drinken: ‘s ochtends een continentaal ontbijt, vanaf ‘s middags hapjes en drankjes. Elke maand is er een thema en het aanbod wordt daaraan aangepast. Er zijn ook Lavazza-koffiemachines.

In de lounge liggen gratis magazines en kranten, ook Belgische. Sommige magazines sluiten aan bij het maandelijkse thema, bijvoorbeeld modemagazines tijdens de Fashion Weeks.

In de Quiet Zone kun je in alle rust even indommelen, en dat in hartje Londen.

In tegenstelling tot veel andere lounges krijg je hier persoonlijke service, een medewerker komt je bedienen.

ZAKELIJK

Alle lederen stoelen hebben zowel Britse als Europese stopcontacten. Overal in de lounge heb je gratis wifi, hoewel het internet sneller mag. Je kunt printen en kopiëren, al is deze dienst eerder een noodoplossing dan een standaarddienst. Er zijn vier pc’s met internettoegang. Er zijn geen afsluitbare vergaderzalen, wel een grote tafel waar je met acht mensen aan kunt zitten en werken.

ART DE ZITTER, FOTOGRAFIE THOMAS DE BOEVER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content