Blockchain voor impactmeting

Met zijn blockchaintechnologie wil Nyala Blue de transparantie van een impactmeting en -rapportage helpen verbeteren.

1. Wat is Nyala Blue?

Nyala Blue ontwikkelt een platform om de impact van producten te meten, te valideren en te rapporteren. Eerst lag de focus op de koffiesector, waar eerlijke prijzen en transparantie in de toeleveringsketen vaak ontbreken.

2. Wat is het verschil met bestaande labels?

Hoewel er diverse labels bestaan die de uitstoot en de sociale impact van producten beoordelen, worden die nauwelijks gevalideerd. Nyala Blue wil bedrijven en labels helpen om hun impact te valideren en greenwashing te vermijden.

3. Waarom is transparantie nodig?

De Europese Green Deal verankert de aansprakelijkheid van bedrijven voor hun toeleveringsketen. Zelfregulering voor milieu- en mensenrechten in productieketens zal plaats maken voor juridisch afdwingbare verantwoordelijkheid.

4. Welke oplossing biedt blockchain?

Met een hybride blockchainmodel kan iedere schakel in de toeleveringsketen data invoeren op het platform van Nyala Blue. Die gegevens zijn traceerbaar en onuitwisbaar, wat de betrouwbaarheid verhoogt.

5. Voor wie is deze technologie?

Nyala Blue werd opgericht om de deelnemers in de koffieketen een gevalideerd meet- en communicatie-instrument aan te bieden. Na afronding van het prototype later dit jaar wil het bedrijf zijn platform ook beschikbaar maken voor andere sectoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content