Blijven groeien

Hein Dirix

WIE

Hein Dirix (53)

IS

Afgevaardigd bestuurder SPIE Belgium, een specialist in multitechnische dienstverlening voor elektrotechniek, machinebouw, airconditioning, energie en communicatienetwerken

WAS

Hein Dirix heeft een diploma burgerlijk ingenieur van de KU Leuven en een diploma general management aan Insead in Fontainebleau. Dirix startte zijn carrière in 1990 bij Exxon Chemicals en ging snel werken bij wat nu de Engie Groep is. Hij was tot een jaar geleden de vicevoorzitter Synergy and Performance van GDF Suez. In 2010 besloot hij de overstap te maken naar Tractebel Engineering als hr-directeur, voordat hij midden 2013 algemeen directeur van Technum werd. In 2016 kwam Technum volledig onder de vleugels van Tractebel en werd Dirix European vice president van de Business Line Infrastructure, Building & Environment. “Maar ik wou andere horizonten opzoeken en was een eigen zaak aan het opstarten. Toen werd ik gecontacteerd door een headhunter die mij heeft verleid bij SPIE aan de slag te gaan als de opvolger van Johan Dekempe die in september met pensioen gaat. Zo ga ik toch opnieuw voor een grote Franse groep werken.” Hein Dirix begon in maart bij SPIE Belgium en is sinds 1 mei de gedelegeerd bestuurder.

WIL

“Onder meer de directe manier van communiceren heeft mij verleid toe te happen. We blijven ook groeien. Zowel organisch als via overnames. SPIE zal onder andere inzetten op nieuwe overnames van kleinere specialisten in technische dienstverlening aan bedrijven.” Vorig jaar nam het bedrijf de IT-groep Systemat over. Zo kan SPIE zich ook profileren als een dienstverlener in de informatie- en communicatietechnologie in België. De Belgische dochter van de Franse groep telt 1850 medewerkers, zestien vestigingen in België en een in Luxemburg. De overkoepelende groep heeft ruim 46.400 medewerkers en genereerde vorig jaar 6,7 miljard euro omzet.

VRIJE TIJD

Kitesurfen, fietsen, lopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content