Blij weerzien in Mauritius

Miles Tunnicliff won voor de tweede keer op rij de Open van Mauritius.

Miles Tunnicliff verlengde zijn titel met winst in de twaalfde editie van de Open van Mauritius, georganiseerd door Hotels Constance. De 35-jarige Engelsman die in Malaga woont en met een Spaanse getrouwd is, was twee weken geleden de beste van een mooi groepje Europese spelers. Daarmee krijgt de Open van Mauritius langzaam maar zeker behoorlijk wat uitstraling.

Het toernooi werd voor het eerst georganiseerd in 1994 (bij de creatie van het Belle Mare Plage Resort met twee heerlijke golfbanen) en is nu stilaan een must voor veel profspelers. De Europese Tour, die almaar meer contreien bezoekt (eigenlijk valt alleen Noord-Amerika nog uit de boot) en almaar langer duurt (twaalf maanden op twaalf) moet er dus ook rekening mee houden. Zo kregen de beste 75 profspelers die zich hadden ingeschreven toestemming om deel te nemen, want de Tour trok in dezelfde week naar Zuid-Afrika.

De Open van Mauritius wordt over drie dagen gespreid: vrijdag en zondag op The Legend en zaterdag op de Links. Tunnicliff begon er heel sterk met scores 67 en 65, waarmee hij het parcoursrecord evenaarde van Philip Golding, winnaar in 1996. De laatste dag verslapte hij met 75. Toch finishte hij met een slag voorsprong op de Portugees Philippe Lima en de Fransman Christian Cevaer. In een bijzonder spectaculaire slotfase sloeg Lima zijn drive op de 18 (een rechte dog leg met water aan de rechterkant) in de hindernis, maar dankzij een derde slag met ijzer, tweehonderd meter ver, putte hij vanop drie meter voor een birdie – die hij overigens miste.

“De afslag voor de 18 is altijd spectaculair,” zei Tunnicliff meteen na zijn overwinning. “Vorig jaar verloor ik bijna de Open, toen ik mijn drive hier helemaal buiten sloeg, en twee dagen geleden sloeg ik tegen een boom. Nu begon ik met ijzer en bouwde ik mijn par heel geduldig op, maar ik werd ook geholpen door de gemiste birdie van Philippe.” Tunnicliff schreef zijn chaotische laatste ronde toe aan de druk die zijn tegenstanders op hem zetten en een plotse regenbui die de wedstrijd kwam verstoren.

SWING : DE TERUGKEER VAN VANHOOTEGEM

De beste vijf Belgische profspelers namen deel aan de Open van Mauritius, waar een ProAm van twee dagen met 64 teams op het programma stond: Nicolas Colsaerts, Jérôme Theunis, Didier de Vooght, Arnaud Langenaeken en Nicolas Vanhootegem. Zoutenaar Vanhootegem zette het beste resultaat neer: vijfde ex aequo met scores 67, 75 en 68: “Ik deed het goed op de Legend, maar niet op de Links, die openging in 2002 en waar ik nooit eerder kon spelen. Het is een fantastisch terrein met greens die je goed moet bestuderen. Ik kreeg daar geen tijd voor en sloeg die dag 36 putts.” Maar Nicolas, die terugblikt op twee chaotische jaren (rouwperiode, operatie en de geboorte van een zoontje), bewees dat hij met optimisme naar volgend jaar mag uitkijken. “Op mijn programma staan onder andere de Alps Tour en de Challenge Tour. ”

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content