Big Brother kijkt naar uw tv-kabel

Zonder communicatienetwerken zouden we niet ver meer raken. Een ramp is het als ergens een verbinding uitvalt. Skyline Communications zorgt voor een permanente controle van kabels, satellieten en de ether in het algemeen.

“Netwerken worden almaar complexer, en de gebruiker eist een maximale zekerheid van zijn provider. Die heeft dus baat bij een permanente controle van zijn netwerk,” zegt Ben Vandenberghe van Skyline Communications. “Dat is wat onze software DataMiner doet.”

Intussen zoekt het bedrijf verder naar methodes om communicatiesystemen nog efficiënter te exploiteren. Het gaat dan niet alleen om kabel-tv, maar ook om telecom-, satelliet- en etherverbindingen. Vandenberghe: “Duikt er ergens een storing op, dan moet de provider de zaak al aan het oplossen zijn, nog voor de klant het probleem signaleert.”

Skyline Communications groeide de voorbije twintig jaar geleidelijk van een producent en verdeler van hardware voor kabeltelevisie, tot softwareontwikkelaar voor alle soorten netwerken. “Mijn vader verliet Barco om specifieke producten te ontwerpen die nodig zijn bij het aanleggen van een kabelnetwerk. Intussen zijn daar al miljoenen stuks van geproduceerd. Onze verdeelkastjes zorgen er bijvoorbeeld voor dat het tv-signaal netjes bij iedereen in de huiskamer komt.”

Skyline Communications probeert zich van grote internationale concurrenten te onderscheiden door in de producten een technische voorsprong in te bouwen. “Met onze kabeldoos hoeft de technicus bijvoorbeeld niet meer langs te komen om de tv-kabel aan of af te sluiten. Alles gebeurt vanop afstand,” zegt Vandenberghe.

Met gebruikers als Telenet en Belgacom heeft het product DataMiner al een stevige positie op de lokale markt veroverd. Nu kijkt Skyline over de grens. Met verschillende buitenlandse partijen lopen onderhandelingen. Ondanks de economische situatie klaagt Ben Vandenberghe niet. “Met ons product kan de netwerkbeheerder besparen en desondanks zijn klant een betere service aanbieden. We kunnen dat ook aantonen. Zo’n boodschap slaat aan, zowel in goede als in slechte tijden.”

Philip Hanssens

Met gebruikers als Telenet en Belgacom heeft het product

van Skyline Communications al een stevige positie op de lokale markt veroverd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content