‘Bewustzijn voor ecologische verwarming is groter’

WIE

Wim Vanlede (38)

WORDT

Wim Vanlede wordt, als opvolger van de stichters Ludwig Van Wonterghem en Ann Goethals, de nieuwe CEO van het snel groeiende Kortrijkse energiebedrijf Stroomop, dat duurzame oplossingen met hout en pellets aanbiedt voor verwarming.

WAS

Wim Vanlede werkt sinds de oprichting van Stroomop in 2004 in diverse functies voor het bedrijf. Hij groeide door van commercieel vertegenwoordiger tot productmanager. Daarbij was hij verantwoordelijk voor het Benelux-netwerk, met meer dan 150 handelaars.

WIL

“Sinds mijn eerste dag bij Stroomop is er enorm veel veranderd”, weet Vanlede. “In 2005 hadden velen nog nooit van houtpellets gehoord en moesten we ze nog overtuigen van onze ecologische verwarmingsoplossingen. Vandaag is het bewustzijn een stuk groter, maar we hebben nog een lange weg te gaan vooraleer iedereen massaal overschakelt naar onze duurzame alternatieven voor verwarming op gas, stookolie en elektriciteit. Samen met het enthousiaste Stroomop-team wil ik daar de komende jaren blijven op inzetten en de pioniersrol van Stroomop blijven uitdragen.”

“De bekendheid van ecologische verwarmingsoplossingen zit de afgelopen maanden in een stroomversnelling”, gaat Vanlede door. “De vraag naar hout- en pelletkachels was nog nooit zo groot. Stroomop ziet een verkooptoename van respectievelijk 15 en 25 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat komt door de hoge prijzen voor fossiele brandstoffen, die maar blijven stijgen. Verwarmen op hout en pellets is veel goedkoper dan stoken op gas, stookolie of elektriciteit. Maar er is meer: voor een groeiend aantal Belgen speelt het ecologische en duurzame aspect mee. En dan is de keuze snel gemaakt.”

VRIJE TIJD

Hockey, padel, fietsen, lopen en wandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content