Bewaarder van het DNA van de bank

René Havaux

WIE

René Havaux (56)

WORDT

Voorzitter van het directiecomité van Delen Private Bank

WAS

Havaux stapte in 1985, na zijn studies handelswetenschappen, in het familiebedrijf: de wisselagent R. Havaux & Cie te Brussel, in 1931 opgericht door zijn grootvader. Het was gespecialiseerd in het beheer van beleggingsportefeuilles voor privéklanten. In 1999 nam de financiële instelling het statuut van beursvennootschap aan, een jaar later werd ze overgenomen door Delen Private Bank. Havaux trad toe tot de raad van bestuur en het directiecomité. Enkele jaren geleden werd hij vicevoorzitter van het directiecomité. Hij was ook verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van de vestiging in Brussel.

WIL

Als opvolger van Paul De Winter wil Havaux de strategie en de filosofie van Delen Private Bank behouden en versterken. “Wij begeleiden families bij het beheer en de planning van hun vermogen op lange termijn”, zegt Havaux. “Onze kernwaarden, zeg maar het DNA van de bank, zijn onze leidraad: persoonlijk contact, eerlijke producten en diensten, transparante communicatie en efficiënte processen. Daar word ik de nieuwe bewaarder van.”

Onder zijn voorganger opende Delen Private Bank vier regionale kantoren (Namen, Leuven, Kempen en Knokke). Daar komt dit jaar een vestiging in Waterloo bij, om het cliënteel uit Waals-Brabant te bedienen. Havaux sluit verdere uitbreiding niet uit, maar wil de zaken opportunistisch bekijken. “Het is gemakkelijker door te groeien in eigen land, waar Delen een gevestigde reputatie en een efficiënte organisatie heeft, dan in het buitenland, waar onze naam niet dezelfde weerklank heeft”, geeft hij toe.

Delen nam de voorbije jaren vermogensbeheerders over in het Verenigd Koninkrijk (JM Finn) en Nederland (Oyens & Van Eeghen). Havaux: “We leggen ons model niet op. We zien liever dat de medewerkers en klanten zélf overtuigd geraken van onze aanpak.”

VRIJE TIJD

Fietsen, tuinieren, vissen op zee in Bretagne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content