BESTE ZAKENRESTAURANT

TOP 10 AANGEEFLIJSTEN % STEMMEN

1 Sea Grill (Brussel) 11,7

2 ‘t Fornuis (Antwerpen) 9,1

3 La Villa Lorraine (Brussel) 5,9

4 L’Ecailler du Palais Royal (Brussel) 5,9

5 La Maison du Cygne 4,6

6 Maison du Boeuf (Brussel) 4,6

7 Kasteel Withof (Brasschaat) 3,5

8 Arenberg (Heverlee) 2,8

9 Hof ter Eycken (Ninove) 2,5

10 Figaro (Hasselt) 2,1

La Villa Lorraine uit Brussel werd al door 34 % van onze managers bezocht en is daarmee het bekendste zakenrestaurant. Maison du Boeuf in het Brusselse Hiltonhotel, dat vorig jaar nog door 44 % van de respondenten werd bezocht, zakt en werd nog maar door 29 % van de responderende managers vereerd met een etentje.

Le Grand Corroy in Corroy-le-Grand is het bekendste zakenrestaurant in Wallonië.

Vorig jaar was L’Ecailler du Palais Royal uit Brussel het ‘beste zakenrestaurant’. Dit visrestaurant verhuist dit jaar naar de derde plaats en op nummer één komt… Sea Grill uit Brussel. Net zoals vorig jaar eindigt het Antwerpse Fornuis op nummer twee en daar mag de grote Johan Segers flink trots op zijn. Maison du Boeuf, vorig jaar nog goed voor een derde plaats bij de ‘beste zakenrestaurants’, zakt dit jaar weg naar nummer vijf. Het groots opgezette Kasteel Withof uit Brasschaat is de hoogst genoteerde nieuwkomer: dit chique restaurant is goed voor een zevende plaats en heeft alles in huis om verder te stijgen.

Het tweesterrenrestaurant Château du Mylord uit Ellezelles is de nummer één uit Wallonië, op de voet gevolgd door Jacques Marit uit Braine l’Alleud.

Bij de open keuze is De Cuylhoeve uit Geel de grote winnaar. Het populaire Dock’s Café uit Antwerpen komt op de tweede plaats.

NR. 1 CATEGORIE ‘BESTE ZAKENRESTAURANTS’ SEA GRILL: VIS ÉN ZAKEN (een bespreking van dit restaurant vindt u op blz. 94) NR. 1 CATEGORIE ‘BESTE ZAKENRESTAURANTS – VRIJE KEUZE VAN DE TRENDSLEZER’ DE CUYLHOEVE: ETEN MET STIJL

Dit stijlvolle restaurant is ondergebracht in een feeëriek landhuis, te midden van het groen. Hier hoeft u geen drempelvrees te hebben: de ontvangst en bediening van eigenaar Paul Janssens zorgen ervoor dat zelfs de stijfste hark zich hier in een mum van tijd ontspant. In de keuken staan zoon Bart en echtgenote Monique Rutgeerts. De twee doen hun best om de reputatie hoog te houden en volgen de evolutie in de internationale keuken op de voet. Hun evenwichtige gerechten zijn gracieus en bijzonder smakelijk. Eten in De Cuylhoeve kan tegen brasserieprijzen, wanneer u het all-inmenu van 52 euro kiest (aperitief, drie gangen, wijn en koffie). Op maandag en dinsdag organiseert het restaurant een champagnefestival (75 euro met dranken), op dinsdag is er eveneens een verrassingsmenu (64 euro alles inbegrepen) en dagelijks kunt u er ook terecht voor een proevertjesmenu (95 euro all in), dat op vrijdag ook in een kortere versie verschijnt (75 euro).

De Cuylhoeve

Hollandsebaan 7, 2440 Geel

tel. 014 58 57 35

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content