BESTE BRASSERIE

TOP 10 AANGEEFLIJSTEN % STEMMEN

1 Les Brasseries Georges (Ukkel) 9,3

2 Brasserie Latem (Sint-Martens-Latem) 6,9

3 Pazzo (Antwerpen) 6,6

4 Café Théâtre (Gent) 6,4

5 La Manufacture (Brussel) 5,0

6 Grade (Gent) 3,6

7 Brasserie La Paix (Anderlecht) 2,3

8 Spork (Heusden-Zolder) 2,1

9 Le Quartier Latin (Marche-en-Famenne) 2,0

10 Le Grill des Tanneurs (Namen) 1,7

La Manufacture in Brussel is de ‘meest bezochte brasserie’, met Les Brasseries Georges uit Ukkel op de tweede plaats.

In de categorie ‘beste brasserie’ eindigt, net zoals vorig jaar, Les Brasseries Georges op een schitterende eerste plaats. De beste brasserie in Vlaanderen is Brasserie Latem uit Sint-Martens-Latem (plaats 2). In Wallonië is dat Le Grill des Tanneurs uit Namen (plaats 10).

Bij de ‘beste brasserie – open keuze’ treffen we, net zoals vorig jaar, Dock’s Café uit Antwerpen op de eerste plaats. Belga Queen uit Gent stijgt van twaalf naar twee. Ook Café Maris uit Ukkel zit in de lift.

NR. 1 CATEGORIE ‘BESTE BRASSERIEËN’ LES BRASSERIES GEORGES: 20 JAAR

Het begon allemaal in december 1970: Jacques Raemdonck en Georges Neefs startten met Het Ogenblik, in een gezellige sfeer en een verrassend decor onder groene lampen zoals men die ook wel in biljartzalen aantreft. In 1972 begonnen de twee makkers volledig opnieuw, met De Scheltema, die al snel uitgroeit tot een place to be. Het is de periode dat Neefs in het midden van de nacht zijn klanten groet om in Rungis een vracht vis op te halen die zijn chef ‘s middags zal opdienen. In Parijs doet hij ook de inspiratie op om zomaar op straat een schaaldierenbank te installeren.

In 1986 wordt het ernst met de opening van Les Brasseries Georges, een etablissement vol luxe en ontspanning. De ligging is ideaal: op de rand tussen bos en klassewijken kennen de brasserieën altijd succes. Marmeren tafels, gegraveerde spiegels, een drukke toonbank waar men bij het aperitief wacht tot er een plaatsje vrijkomt. De klanten houden ervan. Ze zijn blij hun reuzentrek te kunnen stillen met zuurkool of een worstje; ze zijn dol op een flink stuk gegrilde rode tonijn met ansjovisboter; en ze vinden het gewoon geweldig om te ontdekken dat de oesters een stamboom hebben.

Les Brasseries Georges

Winston Churchilllaan 259, 1180 Brussel

tel. 02 347 21 00

NR. 1 CATEGORIE ‘BESTE BRASSERIEËN – VRIJE KEUZE VAN DE TRENDSLEZER’ DOCK’S CAFÉ: VASTE WAARDE

Dock’s Café is al voor het tweede jaar op rij verkozen tot ‘beste brasserie – vrije keuze van de lezer’, en dat wil wat zeggen. Deze druk bezochte brasserie weet constante kwaliteit te leveren, en dat stelt de manager duidelijk op prijs. Dock’s Café ligt tussen het Noorderterras en het Steen en heeft een barokke inrichting, ontworpen door designerkok Antoine Pinto. Grootmeester Pinto creëerde in ons land onvergankelijk mooie eethuizen, zoals Quincaillerie in Brussel, Pakhuis in Gent en Belga Queen in Brussel en Gent. Dock’s Café bestaat zestien jaar en is een vaste waarde bij onze bedrijfsleiders. Aan de basis van dit vertrouwen staan de gerechten van Tom Fluit. Deze kok is van Nederlandse origine en is een getalenteerde en ervaren vakman. Hij weet precies wat zijn klanten willen en kiest voor eersteklas verse ingrediënten. Zijn keuken werd recent volledig vernieuwd en zijn trots is een monumentaal spit, waaraan kip uit Bresse, lamsoester, speenvarken en zelfs kreeft en zeetong worden gegrild. Ook oesters en met zorg gerijpt vlees zijn specialiteit in Dock’s Café.

Dock’s Café

Jordaenskaai 7, 2000 Antwerpen

tel. 03 226 63 30 – Voiturier beschikbaar

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content