Bespaar 35 % op uw onderhoudskosten

De onderhoudsmensen in uw bedrijf zijn te duur om constant lampen en TL-buizen te laten vervangen. Dankzij Varda Relamping uit Hoboken kunt u flink besparen op uw onderhoudskosten.

Lampen vervangen is een geldverslindende bezigheid. Niet omdat het peertje of de TL-buis zo duur is, maar omdat een werkkracht die elke keer de ladder op moet, te veel geld kost.

“Door georganiseerde vervangingen kan een bedrijf tot 35 % per jaar aan onderhoudskosten besparen,” zegt Karl Creemers van Varda Relamping. “Veel bedrijven hebben elektriciens in dienst die niets anders doen dan lampen vervangen. Die zijn te hoog gekwalificeerd voor wat ze moeten doen. Bovendien gebruiken ze verschillende types en kleuren door elkaar. Net een kerstboom.”

Varda Relamping doet via het Steunpunt Tewerkstelling Antwerpen een beroep op laaggeschoolde werkkrachten die een lange periode van werkloosheid achter de rug hebben. Voor een nieuwe werknemer krijgt Varda in het eerste jaar 80 % loonsubsidie, in het tweede jaar 60 %, in het derde 40 % en het vierde 20 %. “Een werknemer die begint, haalt niet meteen het volle rendement,” relativeert gedelegeerd bestuurder Patrick Henckes. “Als hij honderd uur werkt en slechts 50 % rendeert, factureren wij aan de klant ook maar vijftig uur.” Maar hij werkt niet onder de marktprijs, verzekert hij.

Varda, dat onderdak heeft in het sociaal bedrijvencentrum De Wolkammerij, is net één jaar actief. De firma komt over de vloer bij industriereuzen als Umicore en Janssen Pharmaceutica. Varda boekte in 2003 een omzet van zo’n 180.000 euro en zegt op het punt te staan een aantal grote contracten binnen te rijven. “Er zijn besprekingen met een aantal overheidsbedrijven,” zegt Karl Creemers. “En we zouden een raamovereenkomst tekenen met een groot installatiebedrijf, dat het vervangen van lampen aan ons wil uitbesteden.”

Snel groeien is echter moeilijk. Met drie arbeiders, een uitzendkracht en een zakelijke manus-van-alles kan Varda nog niet voor de grote volumes gaan. Vers kapitaal is ook een vereiste, want het bedrijf geeft zijn klanten de mogelijkheid de investering (een nieuw lampenpark en een onderhoudscontract) over verscheidene jaren te boeken. Henckes: “Om die voorfinanciering te kunnen dragen, moeten we geregeld kapitaalverhogingen doorvoeren.”

Wouter De Broeck

Varda geeft zijn klanten de mogelijkheid de investering over verscheidene jaren te boeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content