Belgitectuur

Het Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival (BANAD) was vroeger een biënnale, maar vindt nu jaarlijks plaats. Dat is goed nieuws voor fans van architectuur uit de vroege twintigste eeuw. BANAD slaagt erin elk jaar privéwoningen, beschermde monumenten, appartementen, scholen, openbare gebouwen en kantoorgebouwen te openen voor een gegidst bezoek in het Nederlands, het Frans en het Engels.

Tijdens dit Hortajaar staat de architectuur van Victor Horta en zijn leerlingen centraal. Zo is voor het eerst de voormalige atelierwoning van Fernard Dubois, die is ontworpen door Horta, te bezoeken. Maar drie weekends lang kunnen architectuurliefhebbers ook gaan kijken naar minder bekende pareltjes van architecten zoals Louis Tenaerts, Paul Cauchie, Antoine Courtens, Raphael Lambi en vele anderen.

Reserveren is nodig: op de website is een pas te koop voor 32 en 70 euro, goed voor 8 of 24 bezoeken. Mooi is dat BANAD zijn programma aanvult met initiatieven in de marge van architectuur: lezingen, concerten, workshops en zelfs een vintage fietstocht.

BANAD, van 10 tot 25 maart op diverse locaties in Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content