Belgische bookmarks

Deze week stellen we u opnieuw enkele Belgische websites voor. Het zijn nieuwkomers, opvallende sites of gevestigde waarden. Maar vooral: ze zijn erg nuttig.

Zoekertjessites zijn vandaag meer dan ooit in trek. Eind vorig jaar al werd een stijging van 30 procent opgemeten; zowel het aantal aangeboden items als het aantal bezoekers zit in de lift. Dat is een gevolg van de crisis: mensen hopen via deze kanalen een extra centje te verdienen. Bent u zelf af en toe op zoek naar interessante occasiespullen? Dan is het vaak een heel gedoe om de verschillende zoekertjessites af te schuimen.

Om echte koopjes te doen, dient u nochtans kort op de bal te spelen. ZoekWekker (www.zoekwekker.be) kan uw zoektocht een stuk makkelijker maken. Hier kunt u namelijk ingeven wat u precies zoekt, en deze dienst laat u via e-mail weten wanneer het aangeboden wordt op negen tweedehandssites zoals Kapaza, 2dehands.be en Koopjeskrant.be. Bij het instellen van uw ‘wekker’ kunt u onder andere een maximum- en minimumprijs instellen, een gewenste regio kiezen en aangeven hoe vaak u bericht moet worden via e-mail. Wel jammer dat ZoekWekker het populaire eBay links laat liggen.

Assistentie voor ‘assistants’

Steeds vaker horen we in het bedrijfsleven de term ‘management assistant’ opduiken, ten nadele van de vertrouwde ‘secretaresse’. Logisch, want met zo’n functie gaan ook steeds meer verantwoordelijkheden gepaard. De website Assistant Plus (www.assistantplus.be) wil hierop inspelen als informatiebron, ontmoetingsplaats en platform voor zulke ‘assistants’. Hier treft u onder andere gidsen, tools, checklists, tips en een bibliotheek van nuttige artikelen aan. Die artikelen zijn terug te vinden in categorieën. Onder andere: communicatie, agenda- of officemanagement, vergaderen, personeelsmanagement, relatiegeschenken, persoonlijke vaardigheden en taal. Ze zijn vrij goed uitgewerkt en bevatten heel wat bruikbare informatie.

In de rubriek ‘tools & links’ vonden we dan weer handige hulpjes voor officemanagement, kalenders en computers. Sommige informatie is wel enkel te bekijken na gratis registratie. Assistant Plus is een jong initiatief, maar de afgelopen weken kende deze website een flinke opmars. Wat ons betreft een prima openingspagina in de internetbrowser van elke secretaresse.

Meer controle over uw pc

Vindt u de mogelijkheden die u hebt om uw computer uit te schakelen of aan te zetten te beperkt? Poweroff (users.telenet.be/jbosman/applications.html) is een programmaatje van Belgische makelij en kan u helpen. Hiermee krijgt u meer mogelijkheden om uw pc uit te schakelen, in stand-by of slaapstand te plaatsen, opnieuw op te starten, het scherm uit te zetten, enzovoort. Dat kan zowel onmiddellijk als volgens een bepaald schema – bijvoorbeeld op een vast uur van bepaalde dagen. U kunt ook programma’s ‘dwingen’ af te sluiten voor de computer uitgezet wordt. Poweroff werkt overigens niet alleen op uw lokale pc maar ook op andere computers in een netwerk. Onder het besturingssysteem Vista durft de tool echter wel eens te sputteren. (T)

Door Roel Van Espen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content