Belgiës trots

Didier de Vooght heeft zijn vaste stek veroverd in de Challenge Tour.

Tien dagen geleden eindigde de Antwerpenaar Didier de Vooght vierde tijdens de BIL Open in Luxemburg. Meteen goed voor 2688,37 euro prijzengeld. Aangezien de Vooght drie weken geleden in Spanje ook al vierde werd, klom de Belg op naar de negende plaats in de rangschikking, met een totaal van 7669,95 euro. En omdat hij bij de eerste tien van het toernooi was, was de Vooght ook automatisch gekwalificeerd voor de volgende etappe van de Challenge Tour. Nu maar hopen dat de golfer – die in 1997 Europees kampioen werd bij de amateurs en nog geen jaar profspeler is – aan het eind van dit jaar nog steeds in de top-15 van het algemeen klassement staat: dan is hij immers automatisch geplaatst voor de Tour 2000 ( Volvo Tour).

Tijdens de BIL Open eindigde de Antwerpse speler twaalf slagen onder par. Een score waarmee hij het gemiddelde evenaart van de winnaars van de Challenge Tour 1998. Een duidelijk bewijs dus dat de Vooght in topvorm verkeert. En hij houdt de eer van het Belgische golf hoog, want hij was ook onze enige landgenoot die de cut haalde in Canach.

Jammer alleen dat zijn prestaties tijdens de laatste dag van de BIL Open wat tegenvielen: nadat hij scores behaalde van 69, 66 en 71, moest hij zich toen tevreden stellen met ‘slechts’ 70. Op de driving klungelde hij als een weekendamateur.

“Vanzelfsprekend wil ik elke keer bij de eerste tien eindigen,” aldus de Vooght na afloop van de wedstrijd. “Ik voel me heel sterk op dit moment, en dat heb ik zeker te danken aan mijn beslissing om intensief aan mijn fysieke conditie te werken. Vorig jaar was ik aan het eind van het seizoen volledig opgebrand, zowel lichamelijk als geestelijk. Er bestaat daar maar één oplossing voor: een serieuze lichamelijke conditie opbouwen, waardoor je vanzelf beter bent opgewassen tegen de spanningen van de Challenge Tour. En het werkt. Als ik niet speel, ben ik aan het trainen: vijf keer per week twee uur, wat lichte spiertraining en vooral conditietraining. Ik merk nu al het verschil en kan tijdens het hele parcours eenzelfde concentratie- en spelniveau vasthouden. Ondanks de enorm zware druk die een toernooi meestal meebrengt. Toen ik op de laatste hole tijdens de Open in Luxemburg aan het putten was, heb ik bij mezelf gezegd: als je die bal er nu niet in speelt, kan je de kwalificatie voor volgende week wel vergeten, met alle financiële gevolgen van dien.” Maar zover is het dus niet gekomen.

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content