Banking en finance op de kaart zetten

WIE

Sofie Heremans (35)

IS

Banking- en financepartner Fieldfisher Belgium

WAS

“Ik volgde mijn rechtenstudie aan de KU Leuven en bracht mijn voorlaatste jaar door aan de New York University. Mijn eerste beroepservaring deed ik op in de Brusselse vestiging van het Amerikaanse White & Case, terwijl ik tegelijk assistent was aan de KU Leuven. Ik begon mijn loopbaan als M&A-advocaat, maar toen sloeg de crisis van 2008 toe. Veel overnames gebeurden er plots niet meer, maar er waren wel herfinancieringen en schuldherschikkingen. Op die manier rolde ik de financieringswereld in en kreeg ik de smaak te pakken. Ik zette de stap naar Stibbe, waar ik me gedurende een kleine tien jaar specialiseerde in acquisitie-, project-, vastgoed- en algemene werkkapitaalfinancieringen.”

WIL

“Fieldfisher is een Europees kantoor met een sterk netwerk van lokaal verankerde kantoren, die de voorbije jaren enorm zijn gegroeid. Banking en finance – het adviseren van financiers en debiteuren – is een specialisatie die ons kantoor tot nu niet actief heeft ontwikkeld, maar daar komt nu verandering in. Mijn taak bestaat erin die praktijk verder uit te bouwen en te leiden. Die kans kon ik niet laten liggen.

“Er waren drie belangrijke redenen om die stap te zetten. Ten eerste is ons internationale netwerk een meerwaarde voor veel financieringen, die vaak een grensoverschrijdend karakter hebben. Ook de samenwerking met de topprofielen in dit Brusselse kantoor sprak me erg aan. En niet onbelangrijk: dankzij de efficiënte werkstructuur van het kantoor kunnen we op de Belgische markt werken tegen competitieve tarieven.”

VRIJE TIJD

“Hardlopen en paardrijden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content